[]

Arabaların ekranı olması ya da olmaması

Merhaba,

Çalıştığım ofiste kredi faizlerinin düşmesiyle birlikte başlayan bir araba satın alma furyası var. Hiç arabam olmadı ve hiç anlamıyorum bu işlerden benim için A noktasından b noktasına götürmesi çok eski olmaması, yolda kalma ihtimalinin düşük olması yetiyor. Beyaz yakalı dostlarımızın sohbetlerinde duyuyorum bu ekran olayını. Çok beğendikleri bir araba olsa dahi aa ekranı yokmuş deyip başka arabalara yöneldiklerine şahit oldum. Anlam veremedim. Ekran çok mu önemli bir donanım ne işe yarıyor? Güzel, güncel bir navigasyon cihazı alıp geçsek yetmiyor mu acaba? Bir simitcinin son çıkan iPhone'dan almaya çalışması gibi bi şey mi bunların yaptığı yoksa daha temel bir özellik mi olması elzem bi şey mi onu anlamaya çalışıyorum doğrusu, ekranı olmayan arabanın eşekten bi farkı yoktur gibi bir algı var, ben de yakın zamanda araba almayı düşündüğüm için algimi etkiliyor bu tür söylemler. Ekransiz bir araçtan sonra ekranı olan bi araca geçiş yapan arkadaşlar da aradaki farkı anlatırsa süper olacak. Ne ekranmıs arkadaş...

Teşekkürler.

 
Ya ekran dedikleri şey multimedya ekranı işte. Olunca daha teknolojik oluyor. Ama ekrandan ekrana da fark var. Telefon ekranlarını düşünün. Düşük bütçe ile araç aranıyorsa multimedya ekranı olup olmamasına takılmayın derim.


  • Kahir ekseriyet  (05.11.19 10:09:36) 
100 bin tl verdiği bir ürünün içinde iyi hissetmek istiyor insan.
telefona 6-7 bin tl verip iphone 5 kullanmak ister miydin? onun gibi düşünebilirisn. multimedya özellikleri daha güncel gösteriyor arabayı sevdiriyor vs.

sürüş konforu olarak da araca direk bluetoothla bağlanmak veya bazı kontrolleri ordan yapmakta kolaylık tabi ki.
  • ayin yazari  (05.11.19 10:18:00) 
bence pek önemli değil. ha araba sürmekten pek anlamıyorsanız büyük kolaylık. yani çok büyük dertler çok büyük paralar ödenecek şeyler değil. eskiden epey bi fark ödeniyor. mesela benim için anahtarsız çalıştırma da çok fuzuli. boşuna cebimden para çıkıyor gibi hissediyorum 100 tl dahi olsa. fakir miyim neyim ben jhasbdjahs.

zaten japon grubu ekranı pek beceremezdi şimdi şimdi yavaş yavaş yapabiliyor.
navigasyon telefondan yaparsın. bazılarında film falan izleniyor. onu da yapabilirsin. illa gerigörüş dersen 130 liraya kamerali aparatlar var.

bence çok ederi olan bir şey değil. 5000 lira fark eden daha hatta daha fazla fark eden ekranlar vardı hala var mı bilmem. hayatta ödemem. fuzuli. mesela opel'in meşhur agr onaylı koltukları var 11000 tl fazla ödersen alınıyor. 5000-8000 tl arası ekrana ödemem içim cız eder ama 11000 tl agr onaylı koltuklarına öderim. araba sürerken zerre yorulmuyorsun. full ortopedik.

bu biraz kişisellik barındırıyor. park ederken. zorlanırsın adam ister yani adamın gırtlağına mı basacağız. ya da kendiliğinden navigasyonu olsun arabaya bakmak istiyorum ya da head up display istiyorum telefon istemiyorum der adam.
  • turbo sadık  (05.11.19 10:20:06) 
Evet, ekranlı araba alıyorlar ve sonra gidip oraya buraya gömüyorlar arabaları o sığırlar.

Araba alırken sizi ne kadar sürede bir servise götürteceğine, ne kadar yaktığına, kronik sıkıntıları olup olmamasına vs bakın. Ekranı ne yapacaksınız yani tamam varsa vardır yoksa yoktur. Müzik vs akıllı telefonun bluetooth bağlantısı, usb gani gani yeter.
  • lisw  (05.11.19 10:21:14) 
Ne yalan söyleyeyim 2012 ekransız Audi yerine 2013 kasasını seçme sebebim olurdu.


  • denizmaniaherif  (05.11.19 10:36:10) 
Ekran orjinal olunca menülere ulaşmak vs daha kolay oluyor. Misal bmw'de lastik basınçlarına kadar ekrandan görebiliyorsun, hata varsa detaylı gösteriyor.

Multimedya kullanımı daha kolay oluyor, misal yüzlerce şarkının olduğu klasördeki şarkıların 10-20 tanesini ekranda görebiliyorsun.

Ama navigasyon için alınacaksa bir bka yaramaz. Haritalar yandex, google gibi güncel olmuyor, kullanımı kolay değil.

Gene de herkesin bir araçtan beklentisi farklıdır. Benim beklentim performans. Bastın mı gitsin, virajda güven versin, frene bastın mı zınk diye dursun. Ekranı olmasa da olur.
  • kimlanbu  (05.11.19 10:37:40) 
beyaz yaka konfor ister, konforlu araçlarda donanım olarak ekstra fiyattır. benim için çok önemli bir değişken değildir. aracın motoru ve görünüşü daha önemli.


  • mikahakkinen  (05.11.19 11:07:10) 
o ekran bir halta yaramıyor. zaten yolda video izleyemiyorsun. navigasyonda telefon her türlü daha başarılı olduğu için tercih ediyorsun. o ekran da öyle radyo kanalarını falan gösteren saçma sapan bir şeye dönüşüyor.

ha sen Tesla alacaksındır, hayvan gibi ekranda istediğin uygulamayı açacaksındır, o ayrı. benim kastettiğim 7-8 inç dandik vw ekranı falan.

arabayı aldıktan sonra eksikliğini hissedersen 1000 liraya mis gibi ekranlı teyp taktırırsın, çocuğa lazım dersen ekranlı kafalık taktırırsın falan.

hiç takılma ekran olayına, salla gitsin...
  • babilbaligi  (05.11.19 11:16:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.