[]

Kayıp tapu tekrar çıkartma

Tapu önceden alındı ama şuan bulamıyoruz bunu tekrar çıkartmak ne kadar tutar ve 1 günde biter mi? tapu birde başka şehirdeki ev için çıkarılacak internette baktığımda her yerde mümkün yazıyor.




 
her yerden alabiliyorsunuz deniyor ama bazi tapu daireleri kendi bolgenize gidin diyor nedense. gitmeyi dusundugunuz tapu dairesini arayip sorun.

edevlet ciktisinin islak imzali onayli hali 10-12 tl arasi, tapunun asli icin de 55-80 tl arasi bi ucreti var. gidip basvuruyorsunuz, internet uzerinden ucreti yatirip o sirada hazirladiklari belgeyi aliyorsunuz.
  • brkylmz  (04.11.19 19:58:24 ~ 19:59:20) 
uğramak istemeyen memur bahanesi = kendi bölgenizi gidin
tapu memuruyum, istediğiniz her tapu müdürlüğünden tapu senedi alabilirsiniz. istanbula gidip mersindeki evinizin tapusunu almak isterseniz tapu harcı 2 kat daha fazla oluyor sadece, 50tl yerine 100tl olur atıyorum.

Soruya cevap değil ama kağıt parçasından başka bir şey değil, bence gerek yok almanıza, kayıtlar zaten hem elektronik ortamda hem de tapu kütüklerinde tutuluyor, zaruri hallerde kullanmak için(ipotek ettirme vs.) takyidatlı tapu kaydı örneği alın dursun kenarda.
  • birfincankahvedahaisteyenadam  (04.11.19 20:41:48 ~ 20:42:56) 
tapuyla bankadan kredi çekilecek onun için lazım fotokopi örneği o yüzden sordum teşekkürler cevaplar için. birde öğrenmek istediğim başvurduğum gün alabiliyor muyum tapuyu.


  • minci  (04.11.19 21:16:42) 
anladım, kredi içinse takyidatlı tapu kaydı alın üzerinde haciz,ipotek vs. var mı diye istiyor banka, taşınmazın olduğu yerin tapu müdürlüğünden anında alırsınız, yetki talepli ise 1-2 iş günü sürer en fazla.


  • birfincankahvedahaisteyenadam  (04.11.19 21:54:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.