[]

borsada satılan hisse ne zaman geri alınabilir?

paranın 2 günde hesaba geçme mevzusu vs vardı sanki yanlış mıyım? ilk defa hisse almıştım bir kaç ayda %60 kar ettim ama yarın satmayı düşünüyorum. sattıktan sonra öğleden sonra gibi tekrar aynı hisseyi almak istersem alabilir miyim?




 
Takas günü hisse senedi için t+2'dir o yüzden normalde 2 gün sonra hesabınıza yatar ama aşağıdaki gibi bazı aracı kuruluşlar istisna sağlayabiliyorlar.

www.hurriyet.com.tr
  • biseysorucam  (03.11.19 22:22:13) 
alabilirsin, nakit para 2 gün sonra hesaba geçer ama hisse alacaksan sattıktan sonra hemen al sat yapabilirsin.


  • monsieur turti  (03.11.19 22:32:43) 
monsieur turti +1

Hangi hisseden kâr ettiniz, merak ettim ?
  • pink ja  (03.11.19 23:15:13) 
Bu arada eger hissede brüt takas uygulaması varsa (gerci sanırım bugün kalkacaktı o) aynı gün al sat yapamazsın.


  • primetime  (04.11.19 03:09:10) 
@pink ja Fenerbahçe hissesi almıştım sabahta satmayı düşündüm de unuttuğum için kaldı öyle.

Diğer arkadaşlara da teşekkür ederim
  • avatar is back  (04.11.19 14:57:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.