[]

Yazlık mangal dumanı

Yazlıkta yan komşu bahçesine çardak yaptırmış, taşlı bacalı mangal yeri yaptırmış mangal yaptıklarında dumanı bizim bahçeye doğru geliyor. Normalde dumanı sokağa doğru verebilirdi biz bundan rahatsızız. Ne gibi haklarımız var bizim? Zabıtayı çağırsak ne gibi işlem yapar?




 
önce tatlı dil ile uyarın konuşun. olmazsa belediye.


  • iddaaci  (03.11.19 21:12:22) 
Mangal yakmalari yasak zaten. Mangali yerlesim yerinde yakamazsin, mangal icin ozel alanlarda yakabilirsin sadece.
Dolayisiyla belediyeye sikayet edebilirsin.

  • stavro  (03.11.19 21:14:23) 
Yani dumani sizin oraya vermese bile şikayet edebilirsin her turlu.


  • stavro  (03.11.19 21:15:11) 
Adam masraf etmis, cardak, baca falan yapmis, kim takar senin keyfinin kacmasini... tatli dille soylesen bisey degismez. Hatta kendini desifre etmis olursun. Zabita ise hiiicbisey yapmaz eminol. Adam kacak otel isletir, sabah aksam gelen gidenin haddi hesani yok, ne zabita ne polis karismaz. Burasi turkiye kardesim. Canin sikiliyorsa ya kendini degistirp rahatsiz olmiycan ya da sen yerini degistirip tasinican.
Bu dediklerim sana "yuh be ne diyo bu" diye dysunduruyor ama yasa ve gor. Ben yasadim ve goruyorum.Malesef, kahretsin ! Aksam aksam sinirim bozuldu yine. Hakkini arayamiyosun memlekette malesef.

  • tunaktunaktun  (03.11.19 21:59:08) 
Aracını başkasının yerine parkedenin silecekleri kaldırılır uyarı olarak bir dahaki sefere olacakları hesap etsin diye. Göze göz dişe diş hocam zabıta belediye değil. Kendini ele vermeden yapılabilecek misillemeler aklına gelir diye tahmin ediyorum.


  • heidi'nin dedesi  (03.11.19 22:16:20) 
yakılması yasak ise işiniz daha kolay. en azından duman geldi gelmedi muhabbeti olmaz. yasak denir, kullanamazlar mangalı. ama yasak değilse aranız komşu ile açılacak orası gerçek. sonuçta gidip söylesen e napiym diycek adam. hiçbieşy değişmeyecek. zabıtaya söylesen zabıta gelip söyleyecek, aranız yine bozulacak.

Eğer mangal yasak değilse ve zabıtaya söylemeden önce kendiniz konuşmayı seçerseniz ben olsam şöyle bi öneride bulunurdum. mangalın bacasının yüksekliğini artırsın (6-7 m belki). yükselirse dağılır, size gelmeden uzaklaşır.
  • sttc  (03.11.19 23:02:49) 
@iddaaci arkadasa tamamen katiliyorum.

tatli dil iyidir.
kavga ve sikayet mevcut topraklarda cozum saglamaz.
sonucta ocakbasi restaurant isletmiyor ve 7/24 duman altinda degilsiniz.

ben olsam, 2 kangal sucuk alip komsum sunlari beraber pisirelim deyip kabul ederse misafir olur ve konuyu tam duman cikip sizin evi bogdugu an lisani munasip ile ifade ederdim.

2 parca duman icin insanlar hele ki komsulariniz ile kotu olmaya degmez.

yine de tavsiye isterseniz bizim corlu da bi akli evvel tanidik,
bahcesinde, kazanda kislik domates yapan biri icin tam duman sardigi an 110 itfaiye yi aradi iki kamyon geldi. sonra polis geldi. sonra da ben ne biliyim kardesim yangin sandim deyip asilsiz ihbar cezasindan siyriliverdi. daha da yapmadi sonra o domates pisiren amca ya da teyze.
  • portakal agacindaki vitamin  (04.11.19 09:48:46) 
sonuçta çözümü var, boruyu uzatacak ve motorlu yukarı fırlatanlardan takacak, bi misafirliğe gidin bu sırada hayırlı olsun yaptırmışsınız diyip konuyu da kibarca belirtin.


  • Big bada bum bum  (04.11.19 13:57:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.