[]

kariyer sorusu

merhaba,
fazla mesai ücreti almadan, oldukça fazla mesaili bir biçimde 4 sene boyunca çalışıp maddi manevi iyi yerlere geldiğim kurumsal bir firmada çalışıyorum. ciddi bir konfor alanım var.
şimdi yarı kamu yarı özel diyebileceğim borsada hissesi olan bir kurumdan iş teklifi aldım (bu kurumda fazla mesai diye bir şey yok, olunca da ücretini alıyorsun)
maaş anlamında iş teklifi yapan firma, şu an çalıştığım yerden %30 fazla bir teklif önerdi ancak şu an çalıştığım firmada da buna yakın bir zammı alacağım, (hatta sonraki senelerde buna benzer oranlarda zam almam olası).
2 sene sonra şu an çalıştığım yerde olursam hem yönetici olacağım (önümde rakip olabilecek kimse yok, itibarım da çok olumlu) hem de maaş olarak iş teklifi yapan kurumdan daha iyi bir yerde olacağım.

açıkçası şu ana kadar verdiğim emeği öylece bir kenara koymak hemen içimden gelmedi içimden. bir kararsızlık yaşıyorum. muhtemelen kabul edeceğim (fazla mesai yapmayacak olmak en büyük etken) ama sizin de fikrinizi merak ettim. ne yapmalı sizce?

 
ne kadar fazla mesai
günde 8 saat normal çalışıp 8 saatte fazla mesai yapıyorsan git tabi ne anladım ben o işten.
ama mesai olayın zamanla yok olacaksa kal şirketinde.
  • basond  (03.11.19 18:38:20) 
hangisinde daha az calisacak ve daha fazla gelisecekseniz (bazen tecrube bazen bilgi bazen farkli alanda calismak) onceliginiz o olsun derim. para en sonda olmali.
ben para kazanip da harcayamadigim zamanimi hatirliyorum. ayni zamanda o kazandigim.paralari da simdi krizte kaybettigimi de. allahtan 20 li yaslara kadar her seyi tattim da ulan eglenemedim gezemedim tozamadim demiyorum. cunku 25-30 arasi it gibi calistim. 2 sene eve hic gitmedigimi biliyorum. geceleri ruyamda beton dokuyordum gunduz santiyeden baska bir sey gormedigim icin.
parayi en sona koyun derim tekrardan. zaten vakit ve tecrube olunca para kazanabiliyorsunuz ihtiyac halinde. ben insaat sektorunde boyle tecrube ettim.
  • turbo sadık  (03.11.19 18:39:51) 
Maaş aynıysa boşuna heyecana gerek yok.


  • bahoho  (03.11.19 18:39:51) 
@basond, şöyle diyeyim: sabah 8 de işe başlayıp akşam 10-11 gibi çıkmak oldukça normal. ertesi sabah yine 8 de mesaiye başlıyoruz. ilerleyen zamanda mesai olayı azalmayacak. çok agresif büyüme hedefleri var şirketin.


  • lucky strike  (03.11.19 18:41:05) 
eski halim geldi aklıma
şu durumda git abi hiç düşünme hayat değil yaşadığın.

  • basond  (03.11.19 18:43:02 ~ 18:47:18) 
öncelikle, o mesaiden kurtulunca eğer akşamları evde o ses türkiye izlemeyeceksen hayatı yaşadığını fark edeceksin. akşam 5-6 oldu mu işten çıkıp tiyatroya, operaya, kahve içmeye, arkadaşlarla geyik yapmaya gitmek sana neden yaşadığını hissettirir.

bir de, birçok sektörde iş değiştirmek, yeni bir iş teklifi alarak başka firmaya geçmek çok güzel bir şeydir. tercih ediliyorsun yani. hep aynı işyerinde çalışmanın keyfi daha azdır. başka firmadan teklif almayı bekleyen çok özel sektör çalışanı var. gittiğin yerde de, çok büyük bir aksilik olmaz, daha elüstünde tutulacağını düşünüyorum. go on.
  • lovemyself  (03.11.19 18:57:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.