[]

Tıraş makinesi alayım mı

Şimdi selam öncelikle. Benim saçlar döküldü baya. Ben yaklaşık 2-3 haftada bir berbere gidiyorum saç sakal kestirp 30 lira veriyorum. Tepeyi bi kenara bırakalım kafamın tüm etrafını makine 0 numarayla aldırıyorum. Tepeyi de 1,2 numara falan. Sakalı da 0’la aldırıyorum. Bu yani 15 dk sürüyor. Acaba diyorum makine alsam ben yapabilir miyim. Veya evdekiler yapabilir mi. Zahmetli mi olur. 0 ve 1 numara kesilen yerlerin arasında iz kalması falan umrumda değil daha iyi duruyor ton farkı oluyor. Ama mesela makineyi biraz fazla bastırırsan bi yere orayı fazla kesiyor o toparlanmıyor. Ne dersiniz. Yoksa devam et mi diyosunuz. He bi de şu var. Yanlar uzuyor tepe uzamıyor ya bende, aslında haftada bir kestirsem çok iyi olur. Ama fiyat sebebiyle uzatıyorum süreyi.




 
almadığın hata benim de durum benzer. saçlarım çok seyreldiği için 2 haftada bir kestirmem gerekiyor ama benim makinam var 2000 senesinde almıştım moser 1400.

bundan tavsiye ederim. 20 30 sene götürür, yapman gereken tek şey singer dikiş makinası yağı ile kullanmadan önce yağlamyıp yağın fazlasını peçete ile silmek.

2 3 ayda bir de berbere gidersin, friksiyon için .

5 dakikamı alıyor benim sıfır yapmak, 3 numara falan zor oluyor biraz, çünkü her yeri aynı almıyor berberler, mesela ensesi kulak arkasını sıfıra yakın yapıp yukarısını 3 numara yapıyor değişik uzunlukta oluyor yani.

ama sıfır çok kolay, herkes yapabilir.
  • hem şişko hem deli  (03.11.19 15:57:22 ~ 15:58:23) 
Moser 1400 alıp kullan. En fazla 5 tıraşta öğrenirsin 2 ayna ile kendin tıraş olmayı.


  • elitoangelito  (03.11.19 16:14:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.