[]

İhracat yapan-süreci bilen var mı?

Şimdi ben normalde içeriye devamlı mal satan bir firmayım. daha önce dışarıya satmadım. sonra yurtdışında güzel kar getirecek müşteriler buldum. fiyatta vs. anlaştık. ayda ortalama 20.000 dolarlık ihracat yapacağım.bundan sonraki süreç nasıl işler.bir firmada ihracatla ilgilenen vs varsa aydınlatabilir mi?ürün en standart tekstil ürünü ve tek ürün gidecek hep.

internette akreditif,menşe vs her şey anlatılmış fakat pratiği nasıldır öğrenmek istiyorum.


 
lojistik firması buluyorsun. bir tane gümrük firması buluyorsun.

malı tıra yüklüyorsun. tır gümrüğe gidiyor. gümrük firması senin malının işlemlerini yapıyor.

tır gümrükten çıkıyor. ülkeye gidiyor malı teslim ediyor.

ödeme alma işlemi değişiyor. istersen ön ödeme. istersen malı yüklediğin an. istersen mal o ülkenin gümrüğüne glediği an paranı alacak şekilde anlaşabilirsin. akredif bu tür anlaşmalarda bankayı güvenilir 3. aracı olarak koyuyor. satın alan firma akredif açıyor bankaya. parayı bankaya veriyor. banka bakıyor mal gümrüğe geldi mi ? geldiyse parayı satıcı firmanın hesabına koyuyor. biz genelde öyle çalışıyoruz. gübre.
  • charlotte blanc  (02.11.19 22:15:56) 
anladım. yani benim anladığım,yapmam gereken şu yanlışım varsa düzeltin

anlaştıktan sonra müşteriye bir proforma fatura gönderiyorum. içinde fiyat ve teslim şekline göre taşıma ücreti vs.. ayrıca banka bilgisini de ekliyorum. müşteri o banka bilgisine göre akreditif açıyor. akreditif şartlarını inceleyip,onaylayıp malı hazırlamya başlıyoruz.gümrük firması beyannameyi hazırlıyor. sonra lojistikçi malı teslim alıp gümrüğe götürüyor. anlaştığımız gümrük firmasının yetkilileri beyannameyle birlikte gümrükten çıkarıyor ve diğer ülkenin gümrüğüne girdiğinde para bizim bankaya geçmiş oluyor. burdaki koordinasyonu tam anlamasam da süreç bu yani.

peki diyelim ki güvene dayalı bir ticaretimiz var. yani adam benim hesabıma parayı direkt gönderdi. ben de malı çıkardım ve gönderdim. veya mal teslim edildikten sonra aynı şekilde gönderecek. bunun bir engeli vs. var mı? yani ben mesela ihracat kdv iadesi alırken direkt bankaya gelen parayı bedeli olarak gösterebilir miyim mesela.
  • potsdamer  (02.11.19 23:16:30) 
ne ile gönderdiğine bağlı. fob gönderim yaparsan direkt alırsın ürün bedelini, cif gönderimde sadece ürün bedelini alırsın. bir lojistik firması bulursan fob daha avantajlı olur senin için alıcı da kabul ediyorsa ve parayı direkt göndermeyi kabul ediyorsa malları teslim almadan.

akreditif usulü yapmıyorsan süreç nasıl işler bilmiyorum ama alırsın tabii kdv indirimi.

komple sallıyor da olabilirim, zaten bu işi yapan kişi herhalde bedavaya vermez bilgileri.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (03.11.19 00:23:28) 
Öncelikle gümrükçü buluyorsun onlara para verdiğin için darlayıp tüm süreci detaylı şekilde soruyorsun, öğreniyorsun.

Malzemeler kara yoluyla gidecekse EXW teklif ilet nakliyeyi müşterin ayarlasın.
  • nickimin hakkini veremedim  (06.07.22 10:56:43) 
kolayihracat.gov.tr

bir de itkib var üye olman gereken, kanunlar gereği
  • bir soru sorcam  (06.07.22 11:09:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.