[]

Notebook Konusunda Tavsiye İstemece (matte vs glossy tartışması içerir)

Selam insanlık.

Şimdi ansızın notebook aradan çıktı. Yeni bir şey alacağım. Marka model konusunda kesin fikirlerim var. Tartışmanın konusu bu olmasın diye model-marka ismi vermeyeceğim (diğer türlü git Mac air al tartışması dönecek ama tercihim değil apple ekosistemi). Bir modelin 3 alt modeli arasında kaldım. Birbirlerinden ayıran özellikleri aşağıya yazacağım. Kullanıcı profilim de aşağıda mevcut. Özellikle matte vs glossy ekran açısından ne gibi fark olur bilen ikisini de kullanmış varsa ayrıca yorum atmalarını rica ederim. Sürekşi mat ekran kullandım diğeri nasıl bir deneyim fikrim yok.

Model A
i5 58265u 3.9ghz
8 GB ram
512 GB ssd
Intel HD graphics 620
Matte screen
4.5k

Model B
i7 85654u 4.6ghz
16 GB ram
512 GB ssd
Intel HD graphics 620
Glossy screen
5.8k

Model C
i7 85654u 4.6ghz
16 GB ram
512 GB ssd
GeForce mx150
Glossy screen
6.9k


Kullanıcı profili;

Bilgisayar ile temel yapılan işler uzun süren okumalar, uzun süren yazma aktiviteleri. Oyun zaten stronghold 1 de kaldı, hala onu açarım zaten bu aletler de oyun aleti değil. Tasarımcı vs değilim video işleme vs yapmıyorum sadece ayda yılda bir photoshop ile temel düzenlemeler, dergi şablonu, afiş falan yapıyorum ama çok karmaşık işler değil. Sürkeli mobilim şarj mühim, sessiz ortamlarda da çalışıyorum. Her zaman priz soğutucu bulamam (bunu sorma nedenim eğer i7 seviyesine çıkarsam bi de harici mx150 olursa fan sesi rahatsız eder mi? Uzun sürelerce diz üstü çalışıyorum sıcaklık rahatsız eder mi? Bunlar olmasın tamam ama bu sefer de 8gb ram i5 rezil eder mi? Aletler 1.5 cm zaten. Bi de yüksek işlemci eşit midir daha hızlı şarj gitmesi?). Şu an kullandığım pc 4gb ram ile aynı serinin 2015 modeli. Matte ekran var ve memnunum. Chrome artık ram düşmanı olduğundan son günlerinde zorlamaya başlamıştı. Yine bi 5 sene kullanma hedefim var. Core m 0.8ghz işlemci gayet sessizdi iş görüyordu (bu alette photoshop açamıyordum tabi).

 
dışarıda güneş altında falan çalışıyorsan mat ekran al.


  • sutlu nescafe  (01.11.19 21:28:07) 
parlak ekranlar için yansıma önleyici envai çeşit ekran kaplama filtreleri var. telefona ekran koruyucu takar gibi laptop ekranına takıyorsun. kendim 30 liralık dandiğini 5-6 aydır kullanıyorum, memnunum. ekranda filtre olduğunu ekran kenarlarına çok dikkatli bakarsan anlarsın. ben aldığım zaman fiyatları 30 liradan başlayıp özelliğine göre 500 liraya kadar çıkıyordu. Neden mat almadın diye sorarsan, bu laptobu alırken incelediğim mat ekranların renk canlılığı berbattı. mat ekrandan parlak ekrana geçiş yok, ama 30 liralık filtreyle parlak ekrandan mat ekrana geçiş var.


  • krtkartal  (01.11.19 23:52:32) 
@krkartal teşekkürler önce fikir için. Bu filtreler gözü yormuyor değil mi? şu yüzden soruyorum benzer bir filtre tablet için aldım, ışığı kırıyor ve gözü yoruyor. Tabi dediğin gibi kalite farkı vardır benim talbet modeli için 1 tane ürün vardı amazonda mecbur onu aldım.

Senin kullandığın filtrenin linki vs. var mı? bir kurcalayayım şu filtre işini. Mat olan aletin 8 gb ram'i bi 4 sene içinde canımı sıkacak gibi geliyor, ama 16gb modeller hep parlak ondan aslında biraz kafam karıştı. Tabi eğer filtre işi kafama yatarsa bu sefer harici ekran kartlı mı kartsız mı davasına gireceğim hadi bakalım.
  • ManikD  (02.11.19 00:18:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.