[]

Karmaşık bir vize sorusu

Merhabalar,

Almanya'da doktora yapmakta olan bir öğrenciyim. Aralık ayında konferansa gideceğim ve ayın 7'sinde Amerikan vizesine başvuracağım.

11'inde ise başka bir eğitim için Almanya içerisnde başka bir eğitime uçakla gitmek zorundayım.

Bildiğiniz gibi uçakta giderken boarding prosesinde pasaportumu vermek zorundayım (ya da herhangi bir seyahatte). Fakat bu esnada pasaportumu Amerikan başkonoslouğuna vermiş olacağım için elimde pasaportum olmayacak.

Mal gibi kaldim arkadaşlar gerçekten, işin içinden nasıl çıkılır bilmiyorum. Konferans ve eğitime de gitmek zorundayım ve ikisi de aşırı spontane bir şekilde gelişti.

Bu durumda yapabileceklerim neler? Daha önce benzer bir şey yaşamış olan var mı? Cevaplarınızı bekliyor olacağım.

Teşekkürler herkese.

 
bunu okudugun okulun international officeine sormamanin bir sebebi var mi?

trenle gitmeyi de dusunebilirsin
  • JohnOakley  (31.10.19 13:20:33) 
çoktan sordum, bir çözümleri yok. türk konsolosluğuna danışabilirsiniz dediler sadece.


  • cemlemikonusuyorsun  (31.10.19 13:33:27 ~ 13:33:47) 
eğer oturum kartınız varsa ikinci pasaport alıp onunla seyahat edebilirsiniz diye düşünüyorum; oturum kartınız yoksa pek bir fikrim yok :/

ikinci pasaport olayı ile ilgili nereden olduğunu bilmediğim ama bilgi veren bir belge: kms.kaysis.gov.tr

edit: gerçi almanya'da iç hatlarda hiç uçmadım, iç hatlar olduğu için mantıken oturum kartınızı istemiyor da olabilirler ama emin değilim.
  • introducial  (31.10.19 13:40:00 ~ 13:42:13) 
Schengen bölgesinde kaldığınız için geçerli bir kimlik belgesi de iş görüyor olması lazım. İsterseniz uçacağınız havayolu şirketine danışın. Konsolosluk da ihtiyacınızı geçerli bulursa geçici pembe pasaport düzenleyebilir.


  • catch the arrow  (31.10.19 13:48:38) 
almanya'ya seyahat gitmesi gereken bir arkadas, o arada tr'de konsolosluga verilmis olan (vize icin) pasaportunu seyahat süresinde geri aldi. o arada basvuru devam etti. seyahat sonrasi pasaportunu konsolosluga geri birakti.
Yani amerikan konsoloslugu ile görüsün. o sürecte acil bir seyahat durumum cikti. ben 11'inde pasaportumu alsam sonra size geri getirsem olur mu diye sorun bence.

edit: bu arada almanya'da ic hatlar ucusunda kimse pasaporta bakmiyor. online checkin yaparsiniz. ama iste oldu da bir sey oldu bence risk olur. hic yoktan basiniz derde girmesin.
  • kaputt  (31.10.19 14:58:27 ~ 14:59:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.