[]

Trafik - 155 - Online İhbar Hattı

Uygunsuz parklar için 155 i arayıp ihbar edince polisler gerçekten bunun için harekete geçip geliyor mu? Akşam işten dönerken adamın biri kaldırıma büyük bir araç park etmişti. Caddenin kenarında ve tam iş çıkışı çok işlek bir yerdi. Kaldırımdan geçemedim sonra mecburen arabaların olduğu yerden geçmeye çalıştım ama arabalar üzerime üzerime geliyordu yine geçemedim. Sonra arabadan adamlar çıktı ben de başka yere park edemez misiniz diye sorunca noldu hanımefendi problem mi var diye çıkıştı. Evet geçemiyorum kaldırımı kapatmışsınız dedim git başka yerden geç o zaman benim asabımı bozma falan diye üzerime yürüdü. Polisi arayıp plakayı verdim adresi tarif ettim bir de video çekip online ihbardan bildirdim. 5 6 kişilerdi ve korktum orada polisi bekleyemedim. Gerçekten polisler geldi mi bilmiyorum ama çok kötü oldum. Yani neden onun için canımı tehlikeye atıp yoldan geçmeliyim, hakkım olan bir şeyi hem elimden alıyor hem de yüzsüz yüzsüz üstüme yürüyor. Ceza almasını çok istedim sonradan öğrendim ki online ihbar hattından işlem yapmıyorlarmış. Üzüldüm Cimer’den iç işleri bakanlığına yazdım. Telefonda ekip gönderiyoruz demişlerdi. Böyle durumlarda polis geliyor mu başınıza geldi mi? Ya da bir daha başıma geldiğinde yapabileceğim başka bir şey var mı?




 
istanbuldaysanız fotosounu çekip beyaz masa hattına atın. fotoyu geniş çekerseniz belki direk ceza bile yansır.

not: sonradan okudum. mesaj attıktan sonra mesajı kutusundan silin mesajı ki girip karşı taraftan silemesinler ve bir sisteme düşsün. kötü durumdaysanız bir haber kanalının telefon hattına atın videoyu ve mesaj kutusundan o mesaj imgesini yine silin. karşı taraf görür ama sizin telefonunuzu alsalar dahi silemezler. inş böyle bir durumda kalmazsınız fakat olursa böyle yapabilirsiniz.

çok geçmiş olsun ve kimseyle böyle tartışmaya girmeyin. eyvallah diyip devam etmek lazım. yetkililere bildirin ve çekilin.
  • baldan kaymak  (31.10.19 00:13:33 ~ 00:16:09) 
155'e hatalı park bildirme hakkınız vardır.
155 bunu bir ihbar haline getirir ve ilgili emniyet birimine "gereğinin yapılması" şeklinde iletir. ihbarı alan birim ekip sevk edip ihbarın sonucundan 155'e bilgi vermesi gerekir. eğer hatalı park bildirmişseniz ve ekip gelmemiş ise tekrar 155'i arayıp sorununuzun çözülmediğini söyleyebilirsiniz. bu durumda size asla "tamam anladık bir daha aramayın" denmez. foto ile ceza yazılmaz.

ayrıca trafik ekibinin gelip hatalı park ile ilgilenmesi için ellerinde daha önemli bir konu (trafik kazası vb.) olmaması gerekir. olsa dahi ikinci veya üçüncü konu olarak değerlendirilir.
  • işimdeyim gücümdeyim  (31.10.19 00:19:05) 
Yukarıdaki arkadaşın yazdığına istinaden söylüyorum ,trafik ekipleri bu tür durumlarla ilgilenir.Yani bir yerde hırsızlık varsa trafik ekipleri değil , ona uygun ekipler gider.
Trafik tam olarak bu tip durumlar için var.
Sadece ülkemizdeki polislerimiz maalesef bu tür konuları önemsiz görüp , hızlı müdehale edemiyorlar.Veya personel yetersizliği nedeniyle zamanları olmuyor.

40 Dakika bulabiliyor gelmeleri ,en güzeli polisi aradıktan sonra çekin videoya atın show habere , sosyal medyaya. Baklavacı kardeşleri hatırlayın.
Elbet ekipler gelir , ancak araç hala orada değilse takip etmiyorlar.
  • member of illuminati  (31.10.19 11:06:17) 
Polisin biri bana fetoden dolayi polis kalmadi yetisemiyoruz demisti. Ayni olayi yasadim sayilir, anahtarla çize çize geçiyorum artik.


  • wishmaythşngs  (31.10.19 11:10:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.