[]

evlilik ile bulgaristan vatandaşlığı

selam,

bulgar vatandaşı birisi ile evlenecek türk vatandaşının bulgar pasaportu/D tipi vize ya da pembe liçna karta alabilmesi için en hızlı yol nedir ve bu işlemler ne kadar sürmekte, bir bilginiz var mıdır?

nikah henüz yapılmadı, nikahın türkiye'de yapılması mı mantıklı yoksa bulgaristan'da yapılması mı? hangisi süreci hızlandırır? genel olarak süreci bilen birileri varsa eğer, bu konuda yardımlara açığız.

teşekkürler

 
Eger trde evlenilirse yapilacaklar: Ilk olarak evlilik nedeniyle bulgariatana bir seferlik giris vizesi alinacak. Onunla bulgaristana birlikte gidip evlilik saydirilacak (tr den bazi belgeler gerekiyor, sicil kaydi, formul b ve nufus kayit ornegi gibi bunlar apostilli alinip bulgarcaya cevrilecek). d tipi vize basvuru evraklari toplanacak (bankaya 12 asgari ucret yatirildigina dair belge, sicil kaydi, nufus kayit ornegi, evliligin gercek olduguna dair noterden beyanname, kira sozlesmesi vb). Bu evraklarla tr ye donup belgelerin fotokopisiyle d tipi vizeye basvurulacak. Ciktiktan sonra d tipi vize ile giris yapip d tipi vizeye basvuru belgelerinin orijinalleriyle oturma iznine basvurulacak. 10 gun sonrasina mulakat. Mulakattan odeyecegin paraya bagli olarak 3/15/30 gun sonrasina 1 yillik oturum alinacak. Cocuk varsa 3 sene boyunca oturum iznini yenilemek gerekiyor yoksa 5 sene. Sonrasina kalici oturuma basvurulabiliyir. Kalici oturum aldiktan 5 sene sonra da vatandasliga. Vatandas olursan pasaport da alirsin, yoksa yok. Oturum izni varken esinle avrupayi vizesiz gezebilirsin ama yalniz gidemezsin.


  • cek  (30.10.19 21:59:09) 
Cek in dediklerini öğrenmek için avukata -vizeciye en kötü 100 euro kaptırırsın,öyle sağlam bilgi vermiş.bravo.


  • duptıs  (30.10.19 22:30:50) 
Ek olarak vatandaşlık için bulgarca bilme şartı var, sınava sokuyorlar.


  • sta  (31.10.19 21:14:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.