[]

Avukat arkadaşların görüşü

Karara çıkan dava dosyası başsavcılık başvurusuyla aşağıda yazdığım sebepten iistinafa gönderilmiş.

Soru: Başsavcılık karara çıkan her ceza dosyasını inceleyip uygun bulmadığını iistinafa mı gönderiyor? Yoksa davalının başvurusu vb istinaden mi böyle bir şey yapılmış?

Soruya ek: ben verilen hapis cezası ile para cezası arasında gün bakımından bir orantısızlık varsa bu sebeple itiraz edilebilir diye biliyorum. Yanlış mıyım?

Son soru: şimdi başsavcının talebi tam olarak nedir? Cezayı az mı bulmuş fazla mı?

Teşekkür ederim görüşleriniz için.

Kopyala yapıştır kısım:

Xxx suçu yönünden suçun alt sınırında uzaklaşılarak ceza verildiği ancak alt sınırdan uzaklaşma gerekçesinin yetersiz olduğu görülmekle ; alt sınırdan uzaklaşmanın gerekçesinin TCKm.61/1 uyarınca yeterince açıklanmaması sebebiyle söz konusu karar usul ve esas yönünden yasaya aykırı bulunmuş olup ,
Sonuç ve Talep : söz konusu karar Usul ve esas yönünden Kanun'a aykırı bulunduğundan kararın istinâfen kaldırılması arz olunur.

 
Mobil edit: şimdi ne olacak?


  • balik kraker  (30.10.19 14:25:51) 
Cezayı fazla bulmuş alt sınırdan verilmesi gerektiğini söylemiş eğer alt sınırdan neden verilmediğine ilişkin bi gerekçe varsa bunun daha açıklamalı bir şekilde olması gerektiğini söylemiş. Karar bundan dolayı kaldırılmış.
Şimdi ne olacak; Yerel Mahkeme varsa bi gerekçesi sunacak aynı cezayı yeterli bir gerekçe ile verecek yoksa kanun maddesindeki alt sınıra yakın bir ceza verecek.

  • mimetorg  (30.10.19 16:41:20 ~ 16:42:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.