[]

Türk bir kuklacıyı arıyorum, eskilerden...

eskiden televizyona falan çıkardı, bayramlarda seyranlarda meydanlarda gösteri yapardı bir adam. sağ dizine kuklasını oynatır konuştururdu (vantrolog) sermet erkin gibi hatırlıyorum ama sermet abide vantrologluk yok, ayrıca hiç bir kaydını da bulamadım kuklayla... kimdi bu kuklacı abi?

edit: ben 20 25 sene önce sultanahmette izlemiştim mesela meydanda panayır gibi bişey kurulmuştu orda sahneye çıkmıştı bu abi ve mandrake. daha bir çok gösteri yapılmıştı. ama aynı adam tv'lere de çıkıyordu hep.


 
hangi kanallarda?
hangi yıllarda? biraz daha daraltır mısın seçenekleri. ben de merak ettim şimdi.

kerem atabeyoğlu diyesim geliyor, ama yıldız asyalı'nın programındaki kuklalar nedeniyle aklıma geldi. yoksa aslında tam da o değil gibi hissediyorum.
  • jimjim  (29.10.19 22:46:47) 
Adamın tipi o kadar gözümün önünde ki, yuvarlak ve sevimli yüzlü, siyah saçlı adam, o di mi?


  • kobuzchu kiz  (29.10.19 22:50:20) 
@jimjim daraltabilsem bulucam zaten :) yok çıkaramıyorum kanalları. orta yaşlı bir adamdı. kuklası kumaştan değildi, ahşap veya plastikten bir kuklaydı sadece ağzı ve gözleri oynuyordu galiba. veya sadece ağzı da olabilir. siyah takım elbisesi vardı gibi de aklımda kalmış.


  • Tears of Devil  (29.10.19 23:02:15) 
@kobuzchu evet :( sermet erkine benziyor ama sermet erkin değil. tv lerde panayırlarda falan çıkardı hep. sağ dizine oturturdu kuklayı. kuklada papyon vb de vardı diye hatırlıyorum. ama siyah elbise vardı kesin. youtube'ta ne kadar arama yaptıysam çıkmadı, hep yeni şeyler çıkıyor eskiler çıkmıyor ne yazıkki :(


  • Tears of Devil  (29.10.19 23:04:03) 
80'lerde celal sahin ve bebekleri diye bir program vardi. bahsettigin muhtemelen bu kisi. kukla oynatirdi
ama youtube da kuklali videosunu bulamadim

  • exlibris  (29.10.19 23:11:16) 
bir de orhan boran vardi

o da kuki ile radyo programi yapardi
  • exlibris  (29.10.19 23:13:51) 
@exlibris celal beyin kuklası benim anlattığım kuklanın tipinde ama bahsettiğim kişi o değil ne yazıkki :( orhan boran da değil.


  • Tears of Devil  (29.10.19 23:25:31) 
20-25 yıl çok eski ama Vural Arısoy diye bi adam vardı. Fetöcü çıkmıştı falan.


  • godless frog  (30.10.19 02:01:19) 
kukla sermet erkin'e çok benziyor olabilir mi?
o yüzden kuklacıyı öyle kodlamış olabilir misin kafanda?

benim de aklımdan direkt kuklanın sermet erkin'e çok benzediği bilgisi fırladı bunu okuyunca.
  • teritori  (30.10.19 09:06:37) 
@teritori evet kukla direk sermet erkin'i zati. bulamadım nette görselini. yurt dışında da aynı kuklayı kullanan adam var çünkü... ama o kuklayı kullanan türk bulamadım :/


  • Tears of Devil  (30.10.19 12:17:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.