[]

Karşı cinsle yalnız kalınca iletişim kuramama

Bi türlü çözemediğim bir sorunum var. Karşı cinsle yalnız kaldığımda iletişim kuramıyorum. Örnek vererek anlatayım. Herhangi Bi yerde Bi kızla tanışıyorum. Sonra beraber Bi yere gidiyoruz yemek yemeye. Sonra beraber bir şey planlıyoruz. Tavla oynayalım diyoruz. Gidiyoruz tavla oynamaya ama ben genel konulardan sonra konuşacak hiç bir şey bulamıyorum. Haliyle sıkıcı biri oluyorum. Çok net farkediyorum karşı taraf benimle konuşmaya çalışıyor ama bende tık yok. Haliyle Bi süre sonra bu arkadaşlık seviye atlamadan çöpe gidiyor.

Başka bir örnek vereyim yine. Ortak Bi arkadaş grubunda Bi kızla tanışıyorum. Bi yerde herkes gidiyor ve ben o kızla yalnız kalıyorum. Yine konuşacak bir şey bulamıyorum. Aklıma saçmalayacak şeyler bile gelmiyor. Çekingenim diyeceğim ama aklıma bir şey geliyor da konuşamıyorum değil, bir şey gelmiyor ve ben konuşamıyorum. Aramızda samimi Bi sohbet olmuyor haliyle.


Yine bugün başıma gelen olay. Kuzenimle 2 kızla buluşmaya gittik. Biri kuzenimin sevgilisi. Neyse gittik arabaya bindiler ben konuştum baya sohbet ettim bunlarla. İyi güzel gidiyorum. Sonra yemek yedik Bi yerde. Kuzenim aldı sevgilisini arkaya bindiler konuşuyorlar şakır şakır. Bende öndeki kız ile ne konuşayım diye düşünüyorum ancak. Yine sessiz kaldım haliyle.


Kısacası iletişim kurarken özellikle yalnız kalınca o sıcak samimi sohbeti kuramıyorum ya da o sohbete dahil olamıyorum. Hep havadan sudan konulardan konuşabiliyorum. Bu konuda yardımınıza ihtiyacım var çünkü yine tanımadığım bir kız ile buluşacağım bugün.

25 yaşında er kişiyim.

Okuyan, cevap veren herkese teşekkürler. Özelden de yazabilirsiniz.

 
tahminen sohbetlerin hep ucu kapalı sorulardan oluşuyor. laf lafı açacak sohbet olduğunda. bir konu konuşacan, oradan bir şey yakalayıp başka konuya atlayacan bir bakmışsın konu nereden nereye geldi durumu olmalı. arada espriler anılar falan sıkıştıracan.


  • orijinal nick bulamadim  (29.10.19 15:57:44) 
biraz rahat olmak lazım, havadan sudan muhabbetle başlayıp daha samimi olunabilir. karşıdaki kişiyi gözünüzde büyütmeyin. kendi ilgi alanınızdan konuyu açıp, karşınızdakinin ilgi alanlarını da öğrenmeye çalışmak güzel başlangıç olabilir.
ne kadar rahat ve samimi olunursa o kadar güzel muhabbet dönüyor.

  • MtKrt  (29.10.19 16:47:35) 
konusmak kadar sıkıcı bir sey yoktur.

asil olan ve en guzel iletisim sekli beraber sessiz kalabilmektir. birbirinizle sessizligi paylasabildiginiz insanlarla olun.
  • Leonardo~Da~Vinci  (29.10.19 16:51:46) 
-güzin abla mode on-

Valla bu iş hem genetik, hem çevresel, hem de ailenizin sizi büyütme şekliyle alakalı olabilir. Hepsi de sadece biri de çok baskın etkili olabilir bu şekilde davranmanızda. Orta ve uzun vadeli olarak tavsiyem elinizden geldiğince farklı sosyal etkinliklere katılıp, ilgi duyduğunuz alanlarda daha fazla okumanız. Bu ikisini yaptıktan sonra bile kendinizi bir şeyleri yapmaya zorunlu hissetmeyin. Ne iseniz o olun. Size ilgi duyan olduğunuz gibi ilgi duysun. Bu düşünce şeklini içselleştirirseniz bu size uzun vadede doğallık katacaktır. Doğallık her zaman kazandırır. Artı olarak sosyalleşip, okuyup, gezdiğinizde bir süre sonra ikili diyaloglarınızın aşama kaydetmemesi imkansız.
  • o ben degilim  (29.10.19 22:29:32) 
belki gerçekten sıkıcı birisindir?


  • xvyz  (29.10.19 22:31:42) 
sığ bi insan olabilir misin?
sadece karşı cinste mi oluyor? genelse; kendine ait bir donanımın yoktur mesela. sinema hobin olsa, oradan konu açarsın, müzikle ilgileniyor olsan konserlerden falan girer, enstürmanlardan çıkarsın. gezip görmüş biri olsan deneyimlerden, anılardan bişeyler gelir aklına.
seni kastetmiyorum ama 25 yaşına kadar saksıda gelen bir insan hangi yaşamışlığıyla bir şeyleri ilişkilendirecek de konu açacak.

bunun dışında, en azından kızı konuşturacak konular açmaya çalış. hatta en en azından iltifat ederek başlayabilirsin, kızın saçını başını öv, oradan konu aç.
  • jimjim  (30.10.19 00:10:28) 
Bu durumun çözümü şudur. Bir filozofun sözü vardı: İki kişinin konuşması için ortak bir anısı olmalı, yani biriyle samimi olmak istiyorsan direkt bir kafeye oturmak yerine bir anınız olabilecek aktivite yap. Lunaparka gitmek gibi. İkinizin hatırlayacağı basit bir olay olmalı, mesela lunapartaki oyuncaklara bindiniz sen kustun. Böyle bir olay olsa seneler sonra bile hatırlar gülersiniz.


  • Srcn11  (30.10.19 00:57:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.