[]

vallahi apo'yu özledik

sevgili duyurucular, başlıktaki ahmet kaya söyleminin derinliğini/sığlığını anlamaya çalışıyorum. anlayamadığım bir nüans mı var yoksa adam direkt terör seviciliği mi yapıyor bunu diyerek? farklı yerlerden okumaya çalıştım, anlamaya çalıştım ama hala elimde somut bir "heh tamam öyleymiş" yok. siz neler düşünüyorsunuz? şu soruyu sorarken bile bi çekindim ama saldım gitti artık. saygı çerçevesinde her türlü cevabınızı bekliyorum. fikir edinmek istiyorum. teşekkürler




 
Sen yine de 'terör seviciliği yapıyor' tutumunu elden bırakma. Ahmet Kaya evrensel bir sanat görüşüne sahipti. Hal böyleyken ideolojik duvarlar dayanamadı, ki hala bu konuşuluyor kaç sene geçmiş. terör destekçisi bir sanatçı olarak bakalım biz ona. Fakat yalnızca sanatın derinliğinde bazı şeyler aydınlanır.


  • olaylar olaylar  (29.10.19 13:20:22) 
zamaninda bununla ilgili yargilama yapildi ve uzerine konusuldu. arsivlerden bilgi alabilirsiniz.


  • hewit  (29.10.19 14:05:17) 
Egilip bukulecek bir yanı yoktur. Bir insan yemin billah ederek birini özledigini, özlediklerini soyluyorsa uzerine doktora tezi yazmaya, saatlerce tartismaya gerek yoktur.

Tarafsiz bir gözle bir ingilize "i swear we miss apo" dersen ne anlarsa sen de onu anlamalisin. İnsan sevdigini özler.
  • gulbatur birinci sahbatur sondan geliyor  (29.10.19 14:08:08) 
e link falan bırakın da okuyalım madem? arşivlerden bilgi alabilirsiniz. peki.


  • pelovann  (29.10.19 14:08:27) 
@olaylar olaylar
@gulbatur
faydalı, fikir beyan eden cevaplarınız için teşekkürler. elleriniz dert görmesin.
  • pelovann  (29.10.19 14:09:57) 
Bir de şöyle bir cümlesi var.
eksisozluk.com
Daha sonra 'Ben onu kastetmedim sözlerim çarpıtıldı.' açıklaması da var gerçi ama biz sonradan yapılan bu tür açıklamalara çok alışkınız.
  • Mirket  (29.10.19 14:55:49) 
ahmet kaya'nin homofobik soylemleri var.

pkk'nin kurucusu apo'ya ozlem duydugu uzerine sarki var.

buna karsilik, baris yanlisi ve toplumu birlestirici soylemleri de var.

kendisini abartmayin ve kendisine fazla anlam yuklemeyin lutfen. bir sarkici yahu.

insanlarin dilleri ve cinsel yonelimleri gibi dogal gercekler uzerinden taraf tutmanin hicbir anlami yok. bunlar hepimize aittir ve bunlar dusunsellikten bagimsizdir. gercektirler.
ancak; fikirler, ideolojiler, siyasiler ve cogu zaman sanatcilar bu gerceklikleri malzeme yapip satar. olan yine bize olur. bu ayrismayi gormemiz insani bir bilinc olarak bunlari farketmemiz gerekiyor.
  • Leonardo~Da~Vinci  (29.10.19 17:20:33 ~ 17:31:20) 
Ahmet kaya kim ya? İyi bi müzisyen mi? Hayır. Entelektüel mi? Hayır. Çıkıp bi programda kürdüm, kürtçe klip çekcem bla bla bla dedi diye peygamber yapılan bi adam.

Cesareti dışında saygı duyulacak, özenilecek hiçbir şeyi yok. Kürt milliyetçilerinin gururu. Daha fazlası değil.

Kör ölür badem gözlü olur.
  • Gecikmeli Tapa  (29.10.19 18:59:21) 
direkt terörü ve teröristi övme suçu o şarkı. gerçi bu ülke 30 yıldır bölücü terörle etkin mücadele edemiyor. trt kürdi diye ulusal bir kanal var hala. sadece türkiye'de yayın yapan bu kanal neden kürtçe?

bu arada ahmet kaya dinlemem, fazla lümpen pesimizmi var. ama adama "sadece kürt meselesinden ötürü bu kadar popüler oldu" demek de haksızlık. araştırılsın, bu ülkenin spotify-fizy-soundcloud gibi ortamlarında en çok dinlenen 5 isimden birisidir bugün bile.
  • nuriye abla biz sevisiyoruz  (29.10.19 20:33:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.