[]

Burun ve yanakta seboreik.. :/

nolacak bu işin sonu. doktor hep aynı kremleri verip salıyor. artık çözüm olmuyor. burnum kızarıyor dökülüyor ve kaşınıyor. çare bilen var mı?




 
Aynisina sahiptim. Farmasi aynisefa balsam rahatlatıyor. Banyodan sonra. Gün içinde. Ne zaman aklına gelirse kullan


  • Techsavvy  (28.10.19 19:28:35) 
yüzümü artık yıkamıyorum. banyodan sonra berbat oluyor sabun ya da şampuan değince.


  • gameofannen  (28.10.19 19:44:14) 
www.dermoeczanem.com
bunu kullanıyorum fena değil. işe yarıyor. ama bluecap markasını da çok tavsiye ediyorlar eğer bütçeniz uygunsa.

beslenme de önemli. şekerden uzak durmak gerekiyor.
Edit: blue cap in içeriği kanada tarafından sakıncalı bulunmuş bir yazar uyardı :
healthycanadians.gc.ca
  • omonia  (28.10.19 19:48:58 ~ 20:37:34) 
şeker çok az kullanıyorum yıllardır. blucap duydum ama onun da diğer merhemlerden içerik olarak bir farkı yokmuş


  • gameofannen  (28.10.19 20:23:21) 
Benim her kışki belam ne yazık ki yapılacak çok bir şey yok. Benim de alnımda, burnumun yanlarında ve üstünde, yanaklarımda öbek öbek çıkmakta kendisi.


  • Avoiding The Puddle  (28.10.19 20:33:13) 
o zaman size kore ürünlerini tavsiye edebilirim. missha'ya uğrayıp bir tavsiye alabilirsiniz. en son iş yerinde bir arkadaşım kabaran cildi için burdan aldığı bir krem ile cildi süper oldu.

bir diğer seçenek ise homeapati. ben ankara'da bu konu hakkında ciddi emek sarfeden bir eczane biliyorum. ankarada'ysanız adını verebilirim. veya

herbişi.com'dan whatsapp hattından tavsiye alabilirsiniz. ordan aldığım ürünleri severek kullanıyorum.

herbaflora diye bir marka var odtülüler kurmuş. onların ürünlerini de bir araştırın.
  • omonia  (28.10.19 20:52:05) 
ankarada değilim. ama gene de alabilirm ilgili adresi.

işin kötü tarafı sık sık traş olmak zorunda oldugumdan daha da azıyor her jilet darbesinde
  • gameofannen  (28.10.19 21:30:33) 
en ucuz ve kolay yolu vazelin sürmek. kesin çözüm değil ama zaten bu meretin kesin çözümü de yok. vazelini sürünce hem yatışıyor hem de kısa süre sonra (5-10 dak) kabaran yerler kolayca çıkıyor


  • yemrem  (28.10.19 22:08:26) 
Uzun zamandır bu hastalığın muzdaribi olarak kortizonsuz geçmeyen bir dermatit mevcuttu. ufuk hastanesinde gittiğim Cildiye doktoru öncelikle kan testlerinden sonra itraspor isimli hapı verdi. Çok etki göstermedi. Daha sonra acnetrent(roaccutane) başladı. Haftada üç içtim. Yan etkilerini hiç görmedim. Düzenli kullanım sonrası tamamen geçti dermatit. Karaciğer kolesterol ile ilgili sıkıntınız yok ise bu durumu bir doktora danışın.


  • dreamsandcolours  (28.10.19 22:09:02) 
www.instagram.com

belki dm yoluyla da yardımcı olabilir.
  • omonia  (28.10.19 22:13:08) 
Şampuan head & shoulders clinical
Krem blue cap

Sıfır sorun

Not: 15 senedir sebarok dermatitliyim
  • otopsicocugu  (29.10.19 00:06:12) 
Sözlükte bu konuda bi yazım var. Onu oku. Özet geçiyorum; bağırsak florasındaki bakterilerden kaynaklanıyor. Fucicort sürersen atak yaptığı dönemlerde rahatlatır. Ama kortizon içerdiği için çok sürmemek lazım diyorlar.

Hastalıktan kurtulmak için ise uzun vadeli bir savaş gerekiyor. Beslenmeye dikkat etmek, su içmek ve probiyotik kullanmak lazım. Şekerli, mayalı, paketli yiyecekler tüketmemek lazım. Asitli içecekler yerine su içmek lazım. Bu şekilde 1 ay içinde geçiyor diyorlar. Ben bu kadar dayanamıyorum tabi. Ama krem sayesinde biraz rahatım.
  • the coon  (29.10.19 02:04:10) 
takipteyim. art de huile aromaterapi yağları bulunduran eczaneler cilt tipine ve SD'nin durumuna özel karışımlar hazırlayabiliyorlarmış, henüz denemedim paylaşırım.

ayrıca the coon +1, otopsicocugu +1, blue cap'da yüksek oranda zinc pyrithione varmış daha ne olsun.
  • engelbert humperdinck  (29.10.19 03:15:11) 
@yemrem vazelin bir ara kullandım sadece kuruluk hissini gideriyor bir faydasını görmedim

@dreamsand rocotandan korkuyorum açıkçası. Zamanında kardeşim kullanmıştı hali perisandi

@otopsi head and shoulders clinic olanı değilde diğerlerini kullanıyorum. Kafamda bir problem yok ama yüzüme sürünce yakıyor. Bluecapte yorumlar uzun vadede kötü

@thecoon o yazıyı okudum. Denemek isterim ama büyük birozveri gerekiyor. O gücü ne zaman bulurum kendimde bilmiyorum
  • gameofannen  (29.10.19 12:31:13) 
bende 7-8 yıldır var bu illet hastalık, ilk başlarda çok iyi kontrol altına alabilmiştim head & shoulders clinical strength ve kortizonlu bir takım ürünler sayesinde ama son 1 yıldır hiç olmadığı gibi arttı. yanaklarımda göğsümde daha önceleri hiç yokken çok şiddetli bir şekilde baş gösterdi hastalık, saçımda ise hiç geçmemeye başladı. tekrar doktora gitmeyi düşünüyorum bu aralar bu başlığı da takip edeyim.


  • semaforo de medianoche  (29.10.19 13:00:21) 
@semaforo ben de sadece sağ yanakta başladı sonra yayıldı. Şimdi göğüs bölgemde pullaniyor.
Bu yüzden sabunu bırakmak zorunda kaldım. Sabun acayip azdiriyor.

  • gameofannen  (29.10.19 14:02:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.