[]

B vitamininin uykuya etkisi

Eksra B vitamini takviyesi alıp da daha uzun ve daha derin şekilde uykuda kalabildiğinizi gözlemlediniz mi?

Yumurta yemek hariç pek B vitamini yönünden zengin beslendiğim söylenemez ama yine de değerlerim hep olması gereken aralıkta çıkıyor nedense. Çok yorgun olduğum bi dönem doktor bana B12 yazmıştı haftada 2 defa al demişti ama ne yorgunluğuma ne de hafızama olumlu bi etki yarattı. Bir süredir B6 ve B12 nin uykuya pozitif etki yarattığını okuduyorum fakat önceki deneyimime bağlı olarak pek inandırıcı gelmedi. Acaba sadece B6 mı etkili?

Bunun yanı sıra D vitaminim hep düşük zaten onun için ayrı birkaç ilaç kullanıyorum. Gidip doktora ağlamadan önce bi size sorayım dedim bu ikisi arasında daha derin uyumayı sağlayan bir etki var mı, aramızda deneyen eden oldu mu diye merak ettim.

 
Dr Deniz Simsek diye arat ve adamin dediklerini dinle derim.


  • tezek  (28.10.19 01:47:29) 
maalesef uykunun kilidi öyle bir tane vitaminle vs açılan birşey değil. Yüzlerce değişik nedeni olabilir. Olabildiğince düzgün beslenin, düzenli yürüyüş / egzersiz yapın.
Sabah dayak yemiş gibi kalkıyorsanız uyku apnesi, fibromiyalji vb gibi bir sürü sebebi olabilir

  • spankenstein  (28.10.19 08:20:15) 
@tezek +1

B vitamininin her formu vucuda yaramiyor. Methylcobalamin formunda almalisiniz, biraz pahalidir.

B grubu vitaminler uyku duzenine kadar pek cok hayati seyden sorumludur. Bence de Deniz Simsek'in videolarina bi bakin, biraz karisik anlatiyor ama akilda kaliyor bir seyler.
  • msb  (28.10.19 08:43:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.