[]

Sokaktan kedi aldık

merhabalar.

ablamlar sokaktan 2.5 aylık bir yavru kedi aldılar çok tatlı minnoş bir şey. ancak biraz sağlık sorunları var.

öncelikle kedi aşırı hareketsiz tüm gün genel olarak dinleniyor. eve alınalı bir, bir buçuk hafta kadar oldu. 2-3 gün geçti biraz alışır hareketlenir gibi oldu ama eve gelen misafir çocukları kediyi biraz fazla sıkıştırıp çok fazla sevdiler o günden beri durumu yine eskiye döndü. kusmalar başladı mama, yemek neredeyse hiç yemiyor.

veteriner 5 günlük bir antibiyotik tedavisine başlattı. ancak kedimiz çok zayıfladı zaten minicik bir şey.

başka bir veteriner arkadaşım da sokakta yaşarken annesi kedinin sağlıksız olduğunu düşünüp terketmiş olabileceğini söyledi.

böyle bir durum yaşayan var mıdır? tavsiyeleriniz nelerdir?

 
keşke çocukların rahatsız etmesine izin vermeseydiniz. ne ile besliyorsunuz? kusması ve yemek yememesi ciddi problem, daha iyi bir veterinere götürmelisiniz yoksa bu halde uzun yasayamaz.


  • yuvarlanantencereninkapagi  (28.10.19 00:38:35) 
henuz eve ve size alismamistir. bir sure hic kediyi sevmeye kucaga almaya vs calismayin, sadece bir koseye mamasini, suyunu birakip kendi haline birakin kediyi. o sizin yaniniza gelirse once bir elinizi koklatin daha sonra yavas yavas sevmeye calisin ve gitmek istediginde birakin. zamanla size alisacaktir kusmalar vs stresten, guvensizlikten de olur.


  • crucio  (28.10.19 01:42:01) 
yemek olarak kuru mama, yaş mama, haşlanmış tavuk, et, salam vs. ne koyarsak pek ilgilenmiyor. süt ve süt ürünleri vermiyoruz.

yatarken kalkıp sadece benim kucağıma geliyor. çok güzel bir duygu.
  • NightBringer  (28.10.19 11:08:09) 
evimin kedisi aşağı düştüğünde travmaya yakın bir şey yaşadı. yemeden içmeden kesilip uzun süre yatağın altında geçirdi günlerini. bu tarz durumlarda yaş ödül mamaları var. premium mamalardan. ağızlarına layık. onlardan bi parmak çalıp kedinin burnuna ağzına zorla verin. tadına bakınca daha kıvama gelecektir. ev ve ortama alışmaması da söz konusu.


  • kurmalifare  (28.10.19 11:17:33) 
"haşlanmış tavuk, et, salam" kesinlikle islenmis salam/sosis/sucuk gibi etleri kedilere vermeyin bu etler kediler icin cok baharatli ve tuzlu. bobreklerine ve karacigerine cok zarar veriyor. zaten kuru mamalar yuzunden kediler genelde yeterli kadar su icmiyorlar. ayrica haslanmis degil, cig tavuk/et/balik verin. kediler insan degil, pismis degil cig et yerler. midelerinde bu etleri sindirecek ve zararli bakterilerden etkilenmeyecek bakterileri, asitleri mevcut.


  • crucio  (28.10.19 12:04:01) 
hemen bu bilgileri iletiyorum kendilerine. çok teşekkür ederim. daha fazla bilgi de yine yararlı olacaktır.


  • NightBringer  (28.10.19 12:38:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.