[]

İngiltere kraliyet sistemi nasıl?

İyi akşamlar arkadaşlarım.
Sorum şöyle; İngiltere kraliyet sistemini bir türlü çözemedim yani mesela babası öldükten sonra Elizabeth tahta geçiyor hala da kraliçe. O öldükten sonra kim geçecek onun yerine oğlu mu, torunu mu?
Bir de bu dizide (the crown) bu kraliçenin bir de ablası var fakat neden bu kraliçe oluyor.
Bana uzun ya da kısa İngiltere kraliyet sistemini ve neye göre secildiklerini anlatır mısınız?

 
soruna kısmen cevap

en.wikipedia.org

wikiye göre
First six in line[n 1] from 23 April 2018
1. The Prince of Wales Charles
2. The Duke of Cambridge Prince William,
3. Prince George of Cambridge
4. Princess Charlotte of Cambridge
5. Prince Louis of Cambridge
6. The Duke of Sussex
  • sttc  (27.10.19 23:20:14 ~ 23:21:01) 
elizabeth ölünce yerine oğlu geçecek. neden oğlu dururken torunu geçsin? önce büyük olanın geçmesi gerekmez mi? nerden bu düşünceye vardın?

kraliçenin ablası yok. kız kardeşi var. margaret. elizabeth büyük oldugu için tahta o geçti. sonra da onun soyundakiler tahta geçecekler. margaretin soyundakiler değil.

aslında çok basit. hükümdar ölünce yerine en büyük çocugu geçiyor. en büyük çocugu öldüyse onun en büyük çocugu geçiyor. bu böyle devam ediyor.
en büyük çocugu öldüğü zaman çocugu yok ise ikinci büyük çocugu geçiyor. böyle devam ediyor.
bir kaç sene önce çıkan yasaya göre kadın erkek fark etmiyor artık.
yeterince basit gördüğün gibi
  • dafuq  (27.10.19 23:42:36 ~ 23:44:15) 
Yaptırım güçlerinin ve ülkedeki konumlarının detayını bilmemekle birlikte gördüğüm kadarıyla İngiliz Kraliyet Ailesinin çok büyük bir marka değeri var ve bunun ülkeye olan ekonomik getirisi çok yüksek. Kraliyet düğünleri tüm dünyada canlı yayınlanıyor, insanlar onları merak ediyor ve bu da para demek. Sırf bu sebeple bile buna beslenmek olarak bakamayız. Öte yandan demokrasiyi ve yönetim anlayışlarını bir yana bırakırsak çok köklü bir geleneğe sahipler ve zaten bunu modern dünyaya uydurmuşlar. Avrupa'da da pek çok kraliyet ailesi hanedanlarını sürdürmeye devam ediyor sadece İngiltere değil ki bu.


  • burka  (28.10.19 01:59:51) 
sıra charlesta ancak charles yaşı ve 2. evliliğini yaptığından kendisi beklenen kral değil. yerine oğlu william geçecek ondan sonrada oğlu george beklenen varis. sıralama en büyük çocuktan başlar. ancak görünmeyen kurallar var. yani 2. evlilik yapmak, siyahiyle evlenmek vb şeyler seni taht sıralamasından eder.

ingilterede görünmez kurallar vardır. kraliyet artık son demlerinde, bu yüzden elizabeth fazla göz önünde durmuyor ve harcama yapmıyor.
  • mikahakkinen  (28.10.19 08:49:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.