[]

Acil hamile ve toksoplazma sorusunu cevaplayacak olan doktor var mı?

Gecenin bu saatinde ağlayan 7 aylık hamile bu kadına yardımcı olacak biri var mı?

Kedim var. Hamilelik boyunca kıl dendi tüy dendi kedinin aşısı tuvaleti vs. dendi ama kimse toksoplazmadan bahsetmedi. Doktorum da uyarmadı. 7 aylık hamileyim bu akşam öğrendim bunu.

Kedim tertemiz ev kedisi ama yazın dışarda takıldığı da oldu başka kedilerle. Tuvaletini de eşim temizliyor.

Meğer toksoplazma testleri yapılmış 2 - 3 ay önce. Ama sonucu bu saatte yorumlayacak kimsem yok. Nolur yardım. Yarın doktora koşarım da bu gece için bir şey söyleyin lütfen.

 
Siz yarın doktora sorun elbette ama anladığım kadarıyla igm referans aralığındayken igg'nin yüksekliği bu enfeksiyonu geçmişte geçirdiğiniz ve artık bağışıklığınız olduğu anlamına geliyor, içiniz rahat olsun.


  • kobuzchu kiz  (27.10.19 22:56:46) 
sakin olun bir sıkıntı yok.

hatta toksoplazma IgG pozitif, yani çoktan geçirmiş ve bağışıklık kazanmışsınız. toksoplazma Igm negatif, yani şu anda geçirilen öyle bir enfeksiyon da yok.

zaten bir sıkıntı olsa doktorunuz bu testi yapıp sonucu gördüğü anda uyarırdı. atlanacak bir konu değil.
  • kibritsuyu  (27.10.19 23:00:07) 
IgG pozitif demek çoktan geçirmiş demek değil, yeni geçirilmiş de olabilir. Bir ölçüm daha yapılacaktır muhtemelen.


  • goodman  (27.10.19 23:08:57) 
Kaygılar içinde ağlayan bir anne adayının yüreğine bu saatte su serperek sorumu cevaplayan tüm arkadaşlarımdan allah razı olsun. Umarım şu an bana yaşattıkları ferahlamayı yaşarlar kendileri de birgün bir şekilde dara sıkıntıya düştüklerinde. Çok teşekkür ederim, minnettarım.


  • medre  (27.10.19 23:14:12) 
Ya bir şey olmaz bu da yeni çıktı sanki tek hamileyken kedi besleyenler şu son 3 - 4 yıldır çıktı, daha önce kimse yoktu.


  • lisw  (27.10.19 23:35:23) 
bagisiksiniz


  • yuvarlanantencereninkapagi  (28.10.19 00:41:38) 
sakin olun. görünüşe göre toksoplazmanız yok. konuyu hekiminiz açıklar, şu an bir sıkıntı görünmüyor.


  • babilbaligi  (28.10.19 09:44:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.