[]

Condenser mikrofonlar ve dijital ses kayıtları...

Merhaba.

Profesyonel korom için kayıtlar yapmak istiyorum prova mekanlarımızda ve/veya konserlerde.

Normalde evde imac + cok iyi ses kartı ve condensor mikrofonlarla kayıt yapabiliyorum.


Ama benim merak ettiğim şey, "dijital ses kayıt cihazları"nda, bu stüdyo kalitesinde veya ona yakın kalitelerde kayıt yapan marka/modeller mevcut mudur? Her yere bilgisayarlar ve mikrofonlar ve ses kartları taşıyamam.

Sosyal medyada, radyo yayınlarında vs. bu ses kayıtlarıyla görüntüleri birleştirmek istiyorum zira.

Gerçek anlamda bu işin profesyonelleri varsa eğer burada cevaplayabilirler mi?

Mantıken bilgisayarların, logic cubase gibi programların, çok iyi ses kartlarının ve stüdyo mikrofonlarının birlikte yaptıkları bir işi tek bir dijital aletin güzel yapamayacağını düşünsem de, teknoloji belki çok gelişmiştir?

 
sozlukte serginal diye bi yazar var ona ulas. bu islerle ilgileniyo hatta youtube kanali falan var


  • onkiloversemtamamım  (27.10.19 21:12:55) 
@onkilo..
hemen yazıyorum.

  • la traviata  (27.10.19 21:14:54) 
var. paran var mi? kac paran var ona gore ekipman onereyim.


  • alperz  (27.10.19 21:16:43) 
@alperz

selam : )
abi baya şeyler gibi geldin. bimilyon var mı diyen köşeden çıkan adamlar gibi : )

ya para var, para var. kastın ne?

kalkıp da 3000-5000 para veremem.

zoom h1n var mesela.

öner bakalım
  • la traviata  (27.10.19 21:40:30 ~ 21:40:47) 
hee para yok o zaman. yani 3000-5000 dolar civarında bütçe çıkarsan sana mikrofon sehpaları, mikrofonları, kabloları, 4 kanal pre'si, kayıt cihazı falan kompilesiylen bir reçete yazardım. klasik müzik için on numara güzel de olur. decca tree falan kayıt yaparsın.

daha düşük bütçe, provalarda mevzu ortaya çıksın yeter diyorsan el kayıt cihazlarına bakacaksın. elimde zamanında bir iş için alıp şimdi boşta yatan bir tascam var. 200 dolara veririm. dr-100 mk ii model. buna sonradan mikrofon alıp onu bağlamak da mümkün.
  • alperz  (27.10.19 22:53:29) 
@alperz

abi sen şu an 5000 dolar kaç tl yapıyor biliyor musun?
benim 30.000 liraya mikrofon almam için arabamı satmam falan lazım : )


ilk borç isteyeceklerimdensin bundan sonra tamam! : )
  • la traviata  (27.10.19 23:25:00) 
bir tane mikrofon almazsın 5000'e... neyse bütçe düşükse el kayıt cihazlarına bak. ama mucize bekleme söyleyeyim baştan.


  • alperz  (28.10.19 21:19:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.