[]

işlemci ve ekran kartının ne kadar yorulduğunu test edecek program

var mıdır?




 
yoktur. cunku islemci ve anakarti canli varliklar olmadiklari icin yorulmazlar. 7/24 calisabilecek sekilde tasarlanirlar.


  • crucio  (28.10.19 00:09:59) 
yorulma kelimesine takılıp konuyu saptırmışsın.. mining yapılan kartların %100 performansla çalışmadıkları bir gerçek. bunu test edebileceğim bir program soruyorum mutlaka olmalı.


  • tabii lan manyak mısın  (28.10.19 01:14:56) 
"mining yapılan kartların %100 performansla çalışmadıkları bir gerçek" boyle bir gercek yok. burada sorun mining yapilan kartlarin bakimi duzgun yapilmadigi icin calismasi gereken araligin disindaki sicaklikta calismaya baslamalari. bunun mining ile alakasi yok. duzgun sogutmasi saglanmis bir kart yillarca 100% performans ile mining yapabilir, ki ben yapiyorum da. gerektiginde oyun da oynuyorum. 3 yildir hicbir sorun olmadi.


  • crucio  (28.10.19 12:06:22) 
siz psikopat mısınız olm bu nasıl bir tartışma aw asdfsdf. ekran kartının üstündeki kapasitör kondansatör vb elektronik ekipmanlar yüksek ısı ve sürekli yüksek voltaj yüzünden şişiyorlar. şişen ekipmanlar ilk başta gözle görülür olmasa da sonradan daha hissedilebilir performans farkları yaratıyor. ama bunu test etmeniz mümkün değil. bu tip ekipmanlar ölene dek çalışır, bir gün tık diye gider.


  • Tears of Devil  (28.10.19 12:10:52) 
edit: bu yüzden 3 4 sene mining yapılan kartlar güncel versiyonlarıyla değiştiriliyor. mining işleminde bu performans farkı muhtemelen belli olacaktır.


  • Tears of Devil  (28.10.19 12:11:52) 
Ekran kartı için :www.techpowerup.com
aynı firmanın bir de cpuz uygulaması var

sonraki z zzz diye değil zet diye okunuyor
GPU-Z = Ekran kartı için : ci pu yu zet
CPU-Z = İşlemci için : si pu yu zet
  • Corc  (28.10.19 12:42:07 ~ 12:42:50) 
@Tears of Devil: dedigin gibi "yüksek ısı ve sürekli yüksek voltaj yüzünden şişiyorlar" duzgun sogutmasi yapilmis bir ekran kartinda, elektronik devrede sisme vs olmaz. mining icin duzenli araliklarla kartlarin degistirilmesinin asil sebebi daha yuksek performansli kartlara gecilmesi. 3 yil ekran karti piyasasi icin cok uzun bir sure.


  • crucio  (28.10.19 14:33:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.