[]

banka hesabına alakasız miktarda bir para yatırsak denetime girer miyiz?

mesela ben şu anda babamdan anneme bağlanan emekli öğretmen maaşıyla geçinen bir ailenin çocuğuyum. kazandığımız para çok belli ve normal şartlarda banka hesabımızda bulunabilecek para da emekli maaşı miktarında bir sınırlılık içeriyor.

ben bu hesaba 1 milyon tl gibi bizim durumumuzdaki bir aile için şaşırtıcı olacak miktarda para yatırsam devlet bana gelip ''hayırdır hemşerim'' der mi?

not: böyle bir para yok bu arada. sadece arkeoloji okurken elmalı definesini okudum ve 1 dekadrahmi parasının piyasa değerinin 1 milyon dolar olduğunu öğrendim. ulan bulan ben olsam bunu karaborsada en kötü 200 bin dolara okutsam sonra bankaya koyup faiz yesem diye düşünürken aklıma bu soru takıldı. defineci olmayı düşünmüyorum. elimde yasadışı bir para da yok. sadece merak. polisler, kanun adamları; çayınızı içmeye devam ediniz. sadece merak.

 
evet der.


  • Sonsuzluk ve Bir Gün  (27.10.19 17:11:10) 
hesaplardaki 8000TL üzeri tüm tutarlar bankalar tarafından 'mecburi' olarak gelir idaresine bildiriliyor. 8001 lira yatırıldığı an, seni çağırıp bu paranın kaynağı nedir, neye istinaden aldın/yatırdın diye sorabilirler. ki zaman zaman da soruyorlar. evet.


  • cemiyetinünlüsiması  (27.10.19 17:34:28) 
kenarda altın vardı bozdurduk dersin. belirli bir tutara kadar nereden budun diye sormuyorlar sisteme sokarken.


  • walter white kilikli  (27.10.19 18:36:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.