[]

ankara-doğalgaz

sevgili ankaralılar

doğalgaz kartımın içinde az kredi kaldığı için dolum yaptırmam gerek.ancak ankara'da değilim, haftasonu için orada olacağım. ve dolumun nerede/nasıl yapıldığı konusunda pek fikrim yok.

1. dolum sadece kızılay'da metro'daki gişelerden mi yapılıyor. dikmen'den kızılay'a sırf bu iş için inmek istemiyorum.(önce gidip kartı evden almam sonra kızılay'a inmem gerecek de)dikmen'de yaptıracağım bir yer var mı?

2. daha önce başıma gelmişti, gecenin bir yarısı kredi bittiği için kombi kapanmış, bütün gece soğukta oturmak zorunda kalmıştım. mesai saati dışında ekstra kredi falan vermiyor mu bu sistem? hani karta dolum yapıldığında yeni bakiyeden düşse?

3.24 saat dolum yaptırabileceğim dolum noktaları var mı?(kredi kartı takıp dolum yapabildiğin makinaları soruyorum. eskişehir'de su kartları için var böyle bir sistem)varsa yeri nerededir?

teşekkürler!

 
1-haftasonu bankalar kapalı olduğundan ya maltepe ego'dan dolduracan ya da kızılay metro'dan... eğer dikmen'de gaz satan ptt şubesi varsa oradan da doldurabilirsin, ama sadece cumartesileri. pazar kapalı ptt'ler.
2- yedek kredi var, kartı kumbarayla buluşturunca 10 metreküp zannedersem yüklüyor.
3- hani öyle makine, nerde? olsa negzel olurdu ama yoktur :)

hava da çok değil zaten, fazla gaza gerek olmaz
  • no avalon  (16.04.10 14:00:57 ~ 14:01:34) 
tabi doğalgaz ile sadece ısıtma var di mi? :)
çay içmesin mi arkadaş? sıcacık banyo yapmasın mı? :)

  • diyanet takvimi  (16.04.10 14:22:37) 
@diyanet takvimi, 10 liralık gazla bütün yaz yıkanır da çay da yapar :p


  • no avalon  (16.04.10 15:07:25) 
:) bizi istanbulda kazıklıyolar o vakit :) yazın aylık 15 lira falan geliyor, banyom elektrikli, sen düşün. bekar evi, ocak desen o da pek yok.


  • diyanet takvimi  (16.04.10 15:22:09) 
bir banyo boyunca an fazla 0,4metreküp gaz harcıyoruz ankara'da. evimizde her gün çay da kaynar, yemek de pişer. ısınma hricinde günde maksimum 1 metreküp gaz yakarız. o da maksimum. her gün iki kişi banyo yapıp her gün yemek pişirip çay yaparsak.

10 liraya 14-15 metreküp gaz alınır. ısınma harici en maksimum kullanımda da en az 1 ay gider. öğrenci evi kullanımıyla yazı çıkarır.

ama kalorifer yakarsanız takır takır gider.
  • kibritsuyu  (16.04.10 16:10:06) 
ben sadece hafta sonları (cuma gece 21,00,cts tüm gün, pazar sabah 8'e kadar ) kullanıyorum kombiyi ve sıcak suyu. üstelik tek başımayım.ama 80.000 m3 doğalgaz bana yaklaşık 4 veya 5 hafta sonu için yetiyor. üstelik cuma gece kombinin ısısını eve ilk girdiğim için 3e ayarlıyor gece 12 gibi de 1 veya min.e getiriyorum ve hep öyle bırakıyorum. deli gibi gaz yakıyor bizim kombi neden anlamadım :(


  • balik kraker  (16.04.10 16:35:08) 
dediğim gibi su ısıtmada elektrikli ısıtıcı kullanıyorum zaten, kombi de yok, doğal gaz sobası var o da kışın en fazla 1 1 buçuk ay yakıyorum.
onun dışında sadece yemek yapmak için kullanıyorum. o da 2-3 günde bir. çay may yapmam yaparsam yine elektrikli ısıtıcı kullanıyorum.
ama manası bir şekilde 10 liranın altında gelmedi o fatura, kaçak falan da yok, soba takılırken kontrol edildi. zaten olsa şimdiye ölmüştüm heralde.
anlamadım valla.
  • diyanet takvimi  (16.04.10 16:40:26) 
vay anasini sayin seyirciler!!! super verimli bi kombim varmis :d

kisin kara gunlerinde gunluk 10 metrekup yakiyorum. hayir yogusmali falan da diil, boyle sagi solu selobantla tutturulmus bi$i...
  • no avalon  (16.04.10 18:17:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.