[]

Sizden daha yüksek standartlarda yaşayan insanlardan haberdar olmak

İstememek sağlıklı mı sizce?

İlk üniversitem Türkiye'nin sayılı okullarındandı. Ben oradan mezun olamadım, daha orta ölçekli bir üniversiteye tekrar yerleştim. Fen edebiyat okudum, formasyon aldım. Atanmayı bekleyen on bin, hatta yüzbinlerce dar gelirliden biriyim. Fakat ilk üniversitemden mezun arkadaşlarım başka bir türlü bir hayat kurdular, standartları elbette daha yüksek. İyi bir üniveriste diploması sahibi olma motivasyonları var ve sanırım bu durum pek çok şeyin üstesinden gelmekte epey işlerine yarıyor. Ben bu insanların hayatına tanık olup kendimi kötü hissetmek istemiyorum. Yıllardır diyalogum olmayan, görüşmediğim, konuşmadığım insanlar bunlar. Örneğin, instagramdan hepsini takipten çıkarmak doğru olur mu? Dediğim gibi yıllardır görüşmüyoruz ve her geçen gün aramızdaki uçurumun büyümesi beni çok değersiz hissettiriyor.

Teşekkürler.

 
Bu bir çözüm değil.hayatın her alanında hayat standartları sizden çok yüksek insanlarla karşılaşacaksınız.takipten çıkarmak yerine instagramı kapatmak daha mantıklı bence.çünkü her halükarda birileriyle kıyaslıyor olucaksınız kendinizi.biraz da düşünce yapınızı değiştirmeye çalışın.o nasıl olur bilemiyorum, belki psikolojik destek, belki meditasyon.


  • astrid  (27.10.19 00:36:20) 
Sessize al. Ben herkesi sessize aldım mesela.


  • sessiz kalma hakkina sahipsin  (27.10.19 03:49:05) 
Yüksek standart mı önemli sence, yoksa huzur mu? Belki o insanlarin senin kadar huzuru yoktur, belki de vardır bilemeyiz ama bu bizi ilgilendirmez. Sen huzurlu olmaya bakacaksın elinde olan imkanlar dahilinde. Bal gibide olursun. Senin derdin başkası için nimettir belkide bunu unutma. Mesela ben eski arabamın içerisinde gayet huzurluyum, banane milletin lüks arabasından. Mesela ben arabamla dağa, bayıra, bozuk, bazen bataklık yollara giriyorum balık tutmaya giderken. Balık tutmak benim vazgeçilmezim, en büyük huzur kaynağım. Şu an benim sıfır bir arabam olsa korkusuzca girdiğim o yollara giremem. Demek istedigim sıfır lüks bir arabanın benim hayatımda yeri yok.

Bu tarz düşüncelerle ancak kendine zarar verirsin. İnstagram konusuna gelince, orasi senin evin gibi, sevmediğin, gördüğün zaman moralini bozan kim varsa misafir etmek zorunda değilsin zaten, sil gitsin.
  • el conquerador  (27.10.19 04:22:03) 
Sil gitsin. Ben zaten gorusulmeyen, konusulmayan, sokakta gorseniz zoraki konusacaginiz insanlarin hayatlarini takip etmenin sacmaliktan baska bir sey olmadigini dusunuyorum.

Ama bunun disinda sizi bu konu ekstra rahatsız ediyorsa belki hayat standartlarinizi yukseltmek icin atanma ihtimali disinda b plani da yapabilirsiniz. Cunku belli ki sizin tatmin etmeyen bir seyler varm
  • red g  (27.10.19 08:37:36) 
Kıskanmak çok olağan. Bir zamanlar o fırsata sahip iken siz bunu başaramamışsınız bir sebepten. İnsanın kendisine karşı dürüst olması iyidir. Benim genelde insanları takipten çıkarma sebebim kıskançlıktan ziyade uzun süre iletişim içinde olup olmadığımıza göre oluyor. Zaten görüşmediğin ve bir daha görüşmeme ihtimalinin çok yüksek olduğu insanı özel hayatınla ilgili paylaşım yaptığın sosyal medya hesabında bulundurmanın çok anlamsız olduğunu düşünüyorum. Aslında sırf bu nedenle bile takipten çıkarılabilir.


  • radio raheem  (27.10.19 08:50:56) 
Artık popüler sosyolojide bunun bir adı var, "hate follow" deniyor. Takip ettiğiniz kişiler arasında her postunu gördüğünüzde sinirinizi bozan, içten içe gıcık olduğunuz, size kendinizi -sebebi ne olursa olsun- kötü hissettiren kişilerin hesapları. En sağlıklısı takip etmemek veya sessize almak.


  • sopiro  (27.10.19 18:40:27) 
Can sıkıcı ama insan doğası bu. Başka insanların mutluluğunun bizi mutsuz ettiğiyle, sosyal medyanın depresyona sebep olduğuyla ilgili araştırmalar var.


  • rldofiui  (28.10.19 03:22:52) 
Gerçek hayatta muhatap olmadığın, birşeyler paylaşmadığın, gerçekten yakının olmayan sıradan insanları ya da eski arkadaşları takip etmek çok saçma.

Takibi bırakın kafanız rahat olsun, birilerinin hayatına imreniyor olabilirsiniz bu çok olağan bir insan davranışı.

Ama emin olun fotoğraflarda gördüğünüz hayatı tam olarak yaşamıyorlar, istemeden de olsa yaşıyormuş gibi yapıyoruz çoğumuz.

Her gün dandik pjamayla yaptığımız dandik kahvaltının fotosunu çekip koymuyoruz, sadece özel bir yere gidip de sofra mükemmel iken çekiyoruz fotoğrafı mesela!
  • John Bloor  (28.10.19 11:43:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.