[]

evcil hayvanınızın size öğrettikleri ya da hayvanlarin

size ne öğretti, öğretiyor ya da neyi hatırlatıyor? bana sabırlı olmayı baya bir öğrettiler keratalar. ve tabi ki merhameti, içimdeki iyiliği, kendi halindeligi unutmamami hatta bilinçli bir şekilde yaşamamı öğretiyorlar. hatta sevmeyi pek bilmediğimi düşünüyorum ve onlarla sevmeyi öğreniyorum ya da belki de sevmeyi aslında bildiğimi düşünüyorum.

işte böyle. aslında sorduğum hayvanınızın içinizde dokunduğu o şey.


 
Her ne kadar bizim ki ile kavgalı olsak ta, karşılıklı pek sevişemesek te aynı evde yaşayan 40 yıllık evli yaşlı çiftler gibiyiz. Atarlanıyoruz bir birimize ama sonunda ben ona '' ulan hasta olduğun zaman ben götürüyorum seni veterinere kimin var benden başka diyorum'' o da '' ne oldu lan morallar sıfır yine hadi gel gel bu sefer pati atmıcam iki okşa da keyfin yerine gelsin diyor'' kısacası zor zamanlarda yanından birsinin olmasının iyi hissettirdiğini öğretti.


  • paramolacak  (26.10.19 23:06:02) 
Pür,karşılıksız, koşulsuz sevgiyi öğrendim kedim hanımefendiden. Ayrıca dediğin gibi sabırlı olmayı öğrendim. Azim ve kararlılıkla her hedefe ulaşılabildiğini, pes etmemeyi, gözü kara olmayı, her zorluğa ve hastalığa rağmen hayatın devam ettiğini, sıkıntılar olsa bile eğlenecek şeylerin de tükenmediğini öğrendim. Kendisi sayesinde epey olgunlaştım. Şaka maka beni bayağı eğitti 4 yılda ve hala eğitmeye devam ediyor. Kendisine müteşekkirim.

Tabi bu dediklerimi ancak bir hayvan tarafından eğitilenler anlayabiliyor. Geri kalanlar genelde "sıyırmış bu" gözüyle bakıyorlar. Keşke onlar da eğitilseler. :/
  • siyah noktali film  (26.10.19 23:28:56) 
bir papağanım bir de muhabbet kuşum var.

papağan bana aşık. muhabbet de papağana aşık. papağan muhabbetten nefret ediyor. muhabbet de benden nefret ediyor. muhabbeti sevdiğim, ilgilendiğim zaman papağan küsüp sırtını dönüyor. muhabbet beni sevmediği için benden hiçbir şey öğrenemiyor. papağanı sevdiği için onun yine benden öğrenmiş olduğu iki üç kelime ve ıslıkları taklit ediyor sadece.

kuşlarım bana 4s kuralını öğretti.
  • sinek kral  (27.10.19 00:45:12 ~ 00:47:03) 
Korkak ve saldırgan bir sokak kedisini ehlileştirmiş birisi olarak bu hikayeyi ve bana öğrettiklerini buraya yazsam saatler sürer. Ama hemen hemen bilindik şeyler; merhamet , aidiyet, sorumluluk, sabır,sadakat...

Bundan önce ölen bir kedim vardı, allah günahlarını affetsin, yeni doğum yapmıştı, 2 gün evden çıkmadı hayvan, yavrularının başında oturdu, ve ilk doğumuydu, daha sonra evden çıkmaya karar verince, yavruları tek tek getirip kucağıma bırakıp öyle evden çıkmıştı. Buradan da güvenilir olmanın tatlı gururunu öğrendim mesela.

Şu an bir ördeğim var. O bile bir sürü şey öğretti bana. Arkadaşın dediği 4s kuralı hayvanlarda geçerli değil bence.
  • el conquerador  (27.10.19 01:39:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.