[]

Öğretmenin öğrenciye uyguladığı şiddet için ne yapmalıyız?

Merhaba,

Bugün 8 yaşındaki oğlumuzdan öğretmenlerinden birisinin kendisine şiddet uyguladığını öğrendik, Öğretmen derste çocuğun boğazından tutup kendi masasına taşımış çocuk nefes alamamış ve ders boyunca ağlamış bu olayı bugün oğlumuzdan öğrendik, olayın üstünden zaman geçtiği için bir iki veliyi aradık o derse giren diğer çocuklara sormaları için onlar da çocuklarına sorduklarında olayın gerçekleştiğini öğrendik.

Böyle bir durumda ne yapılması gerekiyor, siz olsanız ne yapardınız?

 
Öğretmenle konuştunuz mu? Hemen gaza gelmeyin. Olayın iç yüzünü öğrenin. Muhattaplarla konuşun. Savcılık falan kimsenin ekmeği ile oynamadan önce konuşun.


  • beni arayan olursa banyoda de  (26.10.19 12:53:05 ~ 13:17:10) 
Darp raporu alıp, savcılığa şikayette bulunun. Böyle bir durumda bir çocuğun hatta birden fazla çocuğun yalan söylemesi mümkün değil. Önce okula giderseniz öğretmen diğer çocukları korkutup, yalan söylemeleri için zorlayabilir.

Rapor ve savcılık dilekçesinden sonra da okul müdürüne gidin.
  • Evinizinkedisi  (26.10.19 13:08:50) 
Hukukçu değilim bilgim yok o konularda. Ama öğrenciyi sınıfın ortasında rezil etmek psikolojisine ciddi etki edebilir ki hayatı boyunca unutamayabilir. Psikolog psikiyatr hangisi ilgilenir bilmiyorum ama çocuğu götürmenizde fayda var. Çocuk abartıyor olabilir mi bilemiyorum. Belki yaramazlık yaptı belki hocaya küfretti ama hocanın bu yaptığını doğru kılmaz hiçbir şey.


  • bahoho  (26.10.19 13:33:49) 
İlçe Milli eğitim müdürlüğüne giderek şikayette bulunun. İşin aslını öğrenin, daha sonra savcılığı düşünürsünüz.


  • el conquerador  (26.10.19 13:55:25) 
Savcılık ve cimer e yaz. Cimer meb e yollar idari soruşturma açılır. Savcılık ceza hukuku kapsamında ilgilenir. Yalnız müfettiş gelir okula soruşturma için orda çocukların tanık sıfatıyla ifadesini alır sonradan biz görmedik olmadı derlerse bir ceza çıkması zor. Olay neyse abartmadan ve azaltmadan tutarlı ifade lazım.


  • Topalordek  (26.10.19 14:00:27) 
Devlet okulu ise işler değişir de özel bir okulsa zaten yüksek ihtimalle öğretmenin imzaladığı veya okul tarafından uygulanan bir davranış prosedürü vardır. Bunların çoğunda fiziksel temasın sınırları belirlenir. Şiddet uygulamakla ilgili vs de maddeler vardır. Böyle bir şey yoksa da okulun hazırlamasına vesile olmuş olursunuz, sizin çocuğunuzun canı yanmış ama bundan sonra başka çocuklar için okul kendine çeki düzen verir.

Bir öğretmen olarak şunu da söylemeliyim, bazı insanlar çocuk da olsalar deli/garip/çileden çıkartıcı. Gerçekten akıl sağlığınızı korumanız gerekiyor. Ben bir keresinde disiplin konusunda çok laçka bir okulda çalışmak zorunda kaldım. Bir öğretmenin yerine girdiğim bir sınıfta 12-13 yaşlarında bir çocuk yüzüme karşı "kendisine vurmam için beni kışkırtmaya çalışacağını" söyledi ve 40 dklık ders boyunca yaklaşık 3-4 santimetre yakınımda durarak kulağıma hiç durmadan "I have to pee. I have to pee. I have to pee." dedi ben ders anlatırken. Bakın 40 dk diyorum. Ben çok sabırlı bir insanım, hiçbir şey yapmadım, dersten çıkınca bir terapisti aradım ve düzenli görüşmeye başladım o akşamdan itibaren. Yani demem o ki, çocuklar doğruyu yanlışı bilmiyor olabilirler, öğretmenini çileden çıkaracak bir şey de yapmış olabilir çocuğunuz, ama öğretmenin metanetini koruyabilmesi lazım. O yüzden şikayet etmekten çekinmeyin demek istiyorum.
  • sopiro  (26.10.19 14:11:20) 
Öncelikle cevap veren herkese teşekkür ederim.

Olayın gidişatı ile ilgili biraz daha bilgi vereyim soran olmuş evet çocuk özel okulda okuyor devlet okulu değil, Cezayı veren öğretmen satranç öğretmeni (erkek - orta yaş üstü) Olay da şöyle gelişti.

Cuma günü çocuğu okula bırakırken bu öğretmenle denk geldik sohbet ettik, oğlumuz son zamanlarda satranç derslerine girmek istemiyor sorun çıkartıyordu, bugün kahvaltıda konuyu açtım bak satranç öğretmenin ne kadar iyi birisi seni çok seviyor dediğimde, "baba sen ona iyi diyorsun ama o beni boğazımdan tutup kaldırıp masasına götürdü nefes alamadım ders boyunca ağladım arkadaşlarım da bana güldü dedi" Biz eşimle şok geçirdik birbirimize baktık sonrasında olayın gerçek olup olmadığını öğrenmek için diğer veli arkadaşları aradık ailecek görüştüğümüz onlar da inanmadı önce ama hemen arkasından bizi arayıp evet doğruymuş biz de duyunca şok geçirdik çocuğumuz olayı aynen sizin anlattığını gibi anlattı dediler.

Gün içerisinde ısrarla Rehber öğretmeni aradık görüştük olaydan haberinin olup olmadığını sorduk katiyen olmadığını ve olsaydı mutlaka bize de durumu iletip kurulu toplatacağını iletti Pazartesi de ilk işinin süreci takip edeceği olduğunu söyledi.

Bugün Sınıf öğretmeni ile de randevulaştık yüz yüze görüşeceğiz pazartesi 29 Ekim vesilesiyle resmi kurumlar yarım gün çalıştığından Çarşamba günü Savcılığa suç duyurusunda bulunacağız.

Bir iki bilir kişiyle görüştük böyle durumda bir uzman aracılığı ile çocuğun ifadesinin alınacağı ve olayın aydınlatılacağını öğrendik.
  • solo  (26.10.19 14:27:31) 
Öğretmenim.

Geçmiş olsun öncelikle.
Çevremde 9 yıllık öğretmenlik hayatımda benzer olaylarla karşılaşan öğretmenler vardı.
Bazı öğretmenler gerçekten çok haksızdı onları bir yana koyuyorum, ne pedagojiden anlıyorlar ne de insan ilişkilerinden.

Fakat şöyle bir örnek de gördüm mesela:

Arkadaşım ders anlatıyor. Devamlı konuşan bi çocuk var tam ön sırada. Arada 1 metre bile yok yani. Tebeşiri ona atıyor gülümseyerek sırasına doğru. Basket atar gibi. Hani yaparsınız ya bazen arkadaşınıza, onun gibi. Gülümsüyor hatta. Fakat çocuk bunu bana tebeşiri yüzüme fırlattı diye anlatıyor ailesine. Şimdi aile olayın videosunu izlese belki onlar da gülecek ama anlatamıyorsunuz.

O yüzden fiziksel temastan her zaman kaçınmak gerekiyor. Bazen çocuklar da abartabiliyor ama burada kontrolü sağlaması gereken kişi öğretmen, yetişkin olan çünkü o, rol model olan o. Eğer sabırla öfkeyle alakalı sıkıntısı varsa destek almalı.

Ben öğretmenle konuşmanızdan, hatalıysa da özür dilemesinden ve okula bu bilginin tüm yönetim kademelerince biliniyor olmasından yanayım. Fakat savcılığa gitmek biraz ağır olabilir, zaten öğretmen de pişman olmuştur/olacaktır. Karşı tarafı da bir dinleyin.
  • la traviata  (26.10.19 16:17:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.