[]

Orta halli bir Alman şehrinde nasıl sosyalleşeyim?

Merhabayın.

1,5 aydır buradayim. Şimdi sosyalleşmenin sırası değil falan diyerek, kimi haftasonlari dışarı dahi çıkmayarak -gerçi bu 1 sefer oldu- bugüne gelmiş bulunuyorum. Ama artık topluma entegre olmaya başlamanın vakti geldi gibi sanki. Erasmus için değil, iş için buradayım.
Tamam peki şimdi; 29 yaşında, alkolü ya da gece hayati olmayan bir türk erkeğine süper kreatif sosyalleşme taktikleriniz neler olurdu?

Not: almancam iyi değil, ki zaten sosyalleşmekten beklediğim en somut şey de almancami geliştirebilmek. Tandempartner olayına birini bulursam giricem onu geçebilirsiniz.

Şimdiden teşekkürler.

 
En iyi secenek Aplikasyonlar gibi duruyor saydigin sartlar goz onune alindiginda.


  • Deathrow  (25.10.19 21:45:40) 
meetup, couchsurfing etkinlikleri. bahsetmedigine gore bir hobin yoktur ama bu gruplarda daha basit toplantilar da oluyor. hem o sehirde yasayan yabancilarla hem de almanlarla tanisabilirsin. onun disinda sevgili falan yaparsan (yani yukarida bahsedilen aplikasyonlar) onun cevresiyle kaynasabilirsin.


  • hot potato  (25.10.19 21:56:48 ~ 21:57:07) 
Aplikasyon?


  • klar  (25.10.19 21:58:08) 
tinder bumble falan. almanyaya ozelleri de varsa bilmiyorum.


  • hot potato  (25.10.19 21:59:40) 
Ha tinder diyosunuz. Ya burasi epey sakin biyer. Cs etkinligi vardir gerci bi bakayim.


  • klar  (25.10.19 22:00:07) 
sakinlikle tinder'in ne alakasi var. sonucta bir tane kiz bulacaksin alti ustu. ki turkiye'dekinden daha yaygin kullaniliyor boyle seyler kimse garipsemedigi icin.


  • hot potato  (25.10.19 22:04:33 ~ 22:04:58) 
benim erasmus yaptigim sehirde Turk ogrenci grubu vardi, sizin sehirde de olabilir facebooktan bakabilirsiniz. bunun disinda yine sehrinizdeki aktif gruplarin facebook gruplarina ulasmaya calisin. couchsurfing dahil. erasmuslularin cok etkinligi oluyor, bizim etkinliklere disardan da katilim oluyordu. bir sekilde onlara sizmaya calisin. esli danslar ve almanca kursunu da tavsiye ederim. Universite kluplerini de arastirin belki onlara da giriyor olabilirsiniz. mesela bazi derslere disardan katilim olabiliyordu. onu da arastirabilirsiniz.


  • omonia  (25.10.19 23:02:28) 
Sakinligi aslinda cs için demiştim, duzeltemiyorum mobilde


  • klar  (25.10.19 23:49:19) 
hellotalk dene


  • bir soru sorcam  (26.10.19 00:02:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.