[]

Defterin köşesindeki yırtmalık yer ne işe yarar?

merhaba. kırtasiyeden çok iyi anlarım sanırken bilmediğim bir şeyle karşılaştım, size sorayım dedim.

gıpta marka sert kapaklı, ipli defterin sayfalarının köşesinde şu naneden var.
köşeleri küçük yırtmalı böyle.

i.ibb.co

"son kullandığın sayfayı ayırmak için" demeyin diye ipini de koydum öyle çektim resmi. bu köşe yırtmasının olayı başka yani. nedir bilen var mı? tşk şimdiden.

 
Hocam biri bookmark, diğeri de hangi gündeyseniz koparık direkt orayı açmak için.


  • malheiros  (25.10.19 18:54:46) 
bookmarkı bugüne koymuyo muyuz zaten? koparınca nasıl açıcam orayı ayrıca
valla anlamadım

  • windows95  (25.10.19 18:56:08) 
Bazı ajandalarda 2 bookmark vardır. Bugüne de koyarsın ama hızlıca açmak istediğin başka bir sayfa olamaz mı, oraya da koyabilirsin. Yani istediğin gibi kullanırsın, sadece çeşitlilik getirmişler o kadar.


  • malheiros  (25.10.19 18:59:30) 
yırta yırta ilerliyorsunuz ki nerede olduğunuzu hızlıca bulasınız.


  • candide  (25.10.19 19:03:36) 
gençler dikkatli bakmıyorsunuz.

koparılacak yerin üstünde today yazısının üstünde doldurmalık bir boşluk ve kalem işareti var.

yani sadece kaldığın yeri hızlı açabilmek için kopar diye değil, kopardığın parçanın üzerine bir şey yazıp yanına alabilesin diye.

amacını çözemedim, kafam basmadı ama kullanım amacı böyle. sadece kaldığın yeri anla diye köşeyi yırtıp atman için olsa, üzeri boş olurdu. niye today yazsın, bozluk bırakıp kalem işareti koysun.
  • kibritsuyu  (26.10.19 09:45:20) 
@kibritsuyu sanırım mantığı şu; (ben hiç kullanmadım)

O koparılan yere bugünün tarihini atıyorum, bugün ve işim bittikten sonra koparıp atıyorum ve alttaki yeni etikete kullandığım günün tarihini yeniden yazıyorum.

Böyle böyle ilerleyince defteri elime aldığım anda zart diye son kullandığım sayfayı açabiliyorum, eğer koparmayı unuttuysam etiketteki eski tarihi görüp olaya ayıkıyorum.

Sayfa ipini de son gün değil de daha önceki günlerden bir nota bakıyorsam oraya koyuyorum ve orayı da hızlıca buluyorum.

"koparınca nasıl açıcam orayı ayrıca valla anlamadım"

İşte eskiler kopunca kopmayan son etikete parmağınızı koyduğunuzda o sayfa son sayfadır, diğer eski sayfaları tek hareketle kaldırıp açabiliriz.
  • John Bloor  (26.10.19 10:03:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.