[]

Bu gözlüğün fiyatı iyi midir ?

Kısa ve net.. Piyasadan haberim yok ama şu aralar adam gibi bir rayban'ın 200 tl'den aşağa zor bulunacağını duydum sağda solda.. Şimdi gözüme firsatciyiz.com sitesi ilişti.. 50 kişiyi geçince ürün 189 tl'den satılacak.. Sizce fiyat piyasasının baya altında olup "çok çok iyi" mi yoksa "eh işte gözlükçülerde daha ucuzunu arasan bulabilirsin" denilecek seviyede mi ?

firsatciyiz.com

edit: ha birde bu adamlar çakma satmaz dimi ? :=)

 
nakit verdin mi o fiyata alırsın zaten gözlükçüden. pazarlık et bence. ben gecen sene 800 lira katalog fiyatı cektigi tom ford u 400 e almıstım


  • black wings gray eyes  (16.04.10 12:01:23) 
Hımm.. Yani anladığım kadarıyla "pek itimat etmeyin gözlükçülerde araştırırsanız 300-400 lük gözlüğü 150-200 liraya bulabilirsin" diyorsunuz ? Ama işte şimdi yaz sezonuna girdiğimiz için adamların pekte düşeceklerine dair ümitli değilim


  • joehigashi  (16.04.10 12:04:26 ~ 12:05:24) 
düşerler...eğer istanbuldaysanız ptt nin ordaki gözlükçüler bayağı dşüyor.


  • sometimes  (16.04.10 12:44:17) 
@sometimes

istanbuldayım.. Hangi semtteki ptt ?
  • joehigashi  (16.04.10 12:46:24 ~ 12:47:31) 
ah yazmayı unutmuşum:)bakırköydeki ptt orda gözlükçüler var görürsün zaten turkcellin yanında.ben geçen sene aldım mayısta 300 lük gözlüğü 230 a verdiler.


  • sometimes  (16.04.10 13:00:29) 
her haftasonu bakırköydeyim.. Ama istediğim modelleri 200 ile 150 tl arasına bulabilir miyim mesele orda..


  • joehigashi  (16.04.10 13:07:47) 
geçen sene bunun çakmasını aldım 30 liraya, biraz da iyi bir çakmaydı. En son gittim camını da değiştirdim, paşa paşa kullanıyorum hala. Daha ucuza çakmalar da var ama yaramaz onlar. şimdiye kadar "aa bu çakmaymış !" diyen de çıkmadı zaten cam değiştirmeye gittiğim gözlükçü de "iyiymiş" gibisinde pozitif bir yorum yaptı ben de "ya ne sandın" tadında bir bakış atarak dengeyi sağladım. Satan 3 kağıtçının yalancısıyım : "Bu çin malı çakma değil, bu rayban' ı falan üreten firmanın yan ürünü, italyan üretim" gibisinden birşeyler dedi, exotika mıydı neydi öyle bir çakma adı varmış. Orjinaliyle karşılaştır fark edemezsin çok bu işlerden anlayan biri değilsen zaten. Lakin camdan tam performans almak için, cuzi bir fiyata orjinal rayban camı taktırabilirsin gözlükçülerde. Ha yok 200 lira bir gözlüğe bayılırım diyorsan senin bileceğin iş ama tip olarak falan güzel gözlük. 30 lira nere, 200 lira nere; sen bilin..


  • mrblack  (16.04.10 13:31:49) 
@mrblack

hiç bilmiyorum bu işleri.. Gözlükçüler şimdi bizim çakma gözlüklere orji rayban cam takabiliyorlar mı ? takarsa ne kadara mal oluyor ?
  • joehigashi  (16.04.10 14:12:11) 
Onun da fiyatları değişiyor, yüksek fiyat çeken gözlükçüler de var ama ben 45 liraya taktırmıştım kışa doğru. Aslında onu da taktırmazdım da uzun süreli takma gereksinimi doğunca bari iş görür bir cam taktırayım dedim.
Ben de pek anlamam piyasadan, gözlük işlerinden ama gayet memnunum sonuçta 250-400-600 lira verilmez diye düşünüyorum bir gözlüğe. Hatta aynı 3 kağıtçıdan carrera çakması da aldım, ondan da gayet memnumum. Kız arkadaşıma da hediye diye Calvin Klein çakması gözlük aldım, tabi orjinal aldım, .ok gibi de para verdim diye yutturdum(yalandan kim ölmüş). Nasıl iyi mi diye soruyorum arada yalandan, o da memnunum diyor.
Benim anladığım kadarıyla(baya araştırmıştım geçen sene) Çin malı, amerikan malı ve italyan malı çakmalar var bu gözlük işinde, bu İtalyan işi çakmalar, görünüm, işaretler..vs olarak birebir aynı oluyor. Malzemesinden de memnun kaldım ben, cam hadisesi de iş görüyor çok nanay değil ama uzun süreli kullanacaksan orjinal gözlük camı ile değiştirebilirsin. Lakin bu işi tanıdık gözlükçü falan varsa onlara yaptır diğerleri ya yüksek fiyat çekebilir ya da hiç yanaşmayabilirler.
Al güzel bir çakma, kullan biraz zaten kaç ay kullanacaksın topu topu sonra kaldır at köşeye, yeni model bir çakma al. 400 lira vereceksin bir gözlüğe, sahile gideceksin, bir yere oturacaksın kenara koyup unutacaksın veya çalınacak edecek, üzerine oturup kıracaksın yanlışlıkla.. ne gereği var.. Zaten imaj işin alacaksan direk çakma al, hatta farklı modeller al 2-3 tane kıyafetlerine göre kullan paşa paşa.
  • mrblack  (16.04.10 14:32:16 ~ 14:36:20) 
Ya keşke bunu daha önceden bilseydim.. geçen sene severek kullandığım çakma raybanımın :) vidalarından biri düşmüştü.. Modelini çok beğenmiştim ama vida kaybolup cam yerinden oynayınca bende gözlüğü çöpe atmıştım.. Nereden bilebilirdim gözlükçülerde böyle bir işlem yapıldığını :( Bu arada istanbuldaysan senin şu italyan işi çakmacı nerede ? :D Yolum düşerse bir göz gezdireyim zaten borç batağındayım kıt kanaat bir gözlük alayım diyordum ama böyle olursa bütçeyi hiç sarsmadan bişeyler yaparım :)

edit: Bizim burda 10 liraya tozlu vitrinlerde 1 milyoncuların sattığı çakmalar var ama pek gözüm tutmadı.. Hatta geçen sene aldım camları çizik çizik çıkmıştı.. bir kere bile kullanmadım.. O bahsettiğim ilk gözlük gibi çıkmadı.. Madem öyle ekonomik yollu birşeyler yapalım :)
  • joehigashi  (16.04.10 14:38:11 ~ 14:40:53) 
Benim aldığım Muğla' da 3 kağıtçı gözlükçünün tekiydi zaten gerek te yok oralarda kendin de araştırsan bulursun. Bu çakmaları sınıf sınıf ayırt etmek kolay ama işte benim aldığım türdeki çakmalar işaret, malzeme falan olarak ta gayet iyiler. O senin bahsettiğin çakmalar Çin malı çakmalar, oyuncak gibiler zaten, ele avuca alıp incelediğinde de anlıyorsun hemen. Gittigidiyor' da falan da bulabilirsin, zaten satıcı yorumlarını okuduğunda belli eder kendini. Ama özellikle İtalyan üretim ibaresi koyup, gözlüğün işaretlerini bire bir büyük resimler ile gösteren satıcılara bak, zaten onların kendine güveni de tam olur "beğeni garantisi" falan diye kolpa sloganlar atarlar. Bir de gittigidiyor' da amerikadan ithal diye getirilenlerin çoğu da çakma, amerikan çakması diye onlara diyorlar ve bu İtalyan çakmalarından kötü onlar hem de neredeyse orjinal fiyatına satıyor 3 kağıtçılar. Ben alırken ilk 50 lira demişti, pazarlık ettim bir de 2-3 tane farklı model aldım işte 30 liraya gelmişti. Hatta ben işte malum camı değiştirdim, eski o çakmanın camındaki rayban yazılarını, işaretlerini falan kazımaya çalıştım birşey olmadı, onları bile lazerle yazdırmış adamlar. Diğer çakmalarda genelde boya veya etiket oluyor bunlar hemen çıkıyorlar. Eski camlı haliyle de kullandım baya çizilme falanda yapmadı hiç. İstanbul' daysan zaten biraz araştırdın mı kesin denk gelirsin bunlara elinle falan da inceleme imkanın olur. Bu İtalyan çakmaların satıcıların dilindeki hikayesi de şöyle, ne kadar doğru bilmiyorum tabi : İşte İtalya'da exotika mı lunatika mı(adını hatırlayamadım şimdi) bir üretici varmış bu raybanları, carreraları, işte ünlü italyan gözlükleri fiks ora üretimini yapıp etiketlerini basıyormuş, yan üretim olarak ta böyle işte çakmalarını da el altından üretip piyasaya sürüyormuş daha ucuza falan filan. Ne kadar doğru bilemem. Ben kullandım memnunum diğer çin malı çakmalara falan göre de dağlar kadar fark var, gözlükçü olmayıp, bu işleri çok iyi bilmeyenler de pek anlayamaz zaten çakma mı değil mi diye.


  • mrblack  (16.04.10 15:16:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.