[]

Üstüme kocakarı ilacı atın nolur (burun tıkanıklığı)

1,5 aydır burun tıkanıklığım geçmiyor. İlk başta sürekli tıkalıydı (1 hafta fln), sesim bile travestiye dönmüştü. Şimdi sürekli tıkalı değil ama kimi zaman günde birkaç kere kısa süreli, kimi zaman daha fazla ve uzun süreli tıkanıyor. Anlık olarak açıyorum vicks gibi yöntemlerle ama her gün her gün bıktım artık. Var mı çözecek bir kocakarı ilacı veya yöntemi? Deneysel geliştirdiğiniz, uygulayıp memnun kaldığınız? Daha önce hiç olmamıştı böyle uzun süreli.




 
Tuzlu suyu bir burun deliğinden çekip diğerinden çıkarmak iyi geliyor. Bir de kuru soğan koklamak da iyi gelir. Ek süt burun tıkanıklığını daha da arttırıyor bu evrede az içmek hatta içmemek iyi olur.
Geçmişler olsun.

  • Amaranta ursula  (24.10.19 20:29:57) 
burun duşu yap. içme suyu kaynatıp içine tuz dök kafana göre. dilini yakmayacak kadar olsun tuz. sonra onu bir süre ılıt. kafanı lavaboda yan yatır, o suyu burun deliklerinden birinden içeri boşalt. hiç hareket etme sinüslerini dolaşıp diğer delikten çıkar su bütün cerahati alıp.


  • Tears of Devil  (24.10.19 20:29:59) 
Burun duşu +1
Ayrıca soğuk sıkım çörek otu yağı bulabilirseniz burnunuzun içine sürün. Farkı görün. Acaip etkili

  • lapris  (24.10.19 20:36:05) 
  • cooperr  (24.10.19 20:38:14) 
ben de bu dertten muzdaribim. ekşideki başlığı da takip ediyorum. bu yaz antalyadan sırf bunun için deniz suyu doldurup geldim. şimdilik tıkanıklık olmadı ama bahsettiğiniz olay olunca çekeceğim burna. hatta ankarada iseniz ufak bir şişe verebilirim.
sinüs rinse kit almıştım. onun şişesinde fışkırtıyoorum.

  • tolgan  (24.10.19 21:02:18) 
valla aynı dertten muzdaribim seninle. burnunu ne kadar temizlersen temizle tıkanıklık geçmiyo çünkü asıl sebebi burun etlerinin şişik olması. ben 5 sene önce ameliyat oldum etleri aldırdım yine şişti etlerim. geçen doktora gittim yine ameliyat diyor. öyle bir ihtimalim yok tabi şu an. ama otrivine dene. burnu 1 dakikada açıyor emin olabilirsin. diğer burun spreyleri gibi değil. kesin çözüm


  • onkiloversemtamamım  (24.10.19 23:28:45) 
Sinomarin sprey, bildiğin deniz suyu aslında sıkıyorsun burnuna açılıyor mis.


  • Uncle Sam  (25.10.19 02:21:23) 
Otrivine bir haftadan fazla kullanılmamalı, kesinlikle uzun süreli kullanımda zarar veriyor yarardan çok.

Her gün düzenli burun duşu (doğru yapılmalı), otrivine gibi bağımlılık yapmayan daha basit burun spreyleri kullanılabilir.

Tıkanık burunu açmaya çözüm aramaktan çok "bu burun neden tıkanıyor"a odaklanmak lazım.
  • John Bloor  (25.10.19 10:33:32) 
illadin +1

bir de evde büyükçene bir kasenin içine su kaynat. suyun içine nane,mentol gibi bişeyler koy. sonra kafanın üstüne havluyla kapatıp kaseye gömül. burundan nefes al ağızdan ver. foşur foşur akacak burnun.
  • mutantking  (25.10.19 10:50:26) 
Alerji olabilir. Burun etleri şişiyordur. Ne yapsanız kısa süreli bir rahatlama sağlar.


  • komando kani var bende  (25.10.19 11:34:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.