[]

Sokaktan Kedi Sahiplenme (İlk Deneyim)

Sokakta bir kedi var. Ben gördükçe besliyorum bunu. Zaten beni görünce miyavlayarak geliyor. Hafif korkuyor ama sonra nereye gitsem takip ediyor koşa koşa. Markete giriyorum bekliyor.

Pek anlamam arkadaşıma sordum 3-4 aylık dedi. Annesi de kardeşleri de vardı her gün görüyordum. Hatta annesi süt verirken anneyi de besliyordum. Ama son zamanlarda ortalıkta ne annesi gözüküyor ne de kardeşleri. Ta o zaman sahiplenmeyi düşünmüştüm ama annesinden ayırmak istemedim. Şimdi ise anne kardeş etrafta yok annesiz olduğuna emin olursam direk sahipleneceğim ben bu arkadaşı. Beni görünce de miyav miyav peşimden geliyor. Havalar soğuyacak dışarıda bırakmak istemiyorum.

3-4 aylık kedicik. Bana yol yordam gösterir misiniz? Sahiplenmeyi düşünüyorum. Yani Sokaktan sahiplenilmiş 3-4 aylık kedi için bana ne tavsiyeler verirsiniz ev için?

 
3-4 aylık olduysa, annesinden kardeşlerinden ayrılmıştır muhtemelen.

alın, bir veterinere götürün gerekli aşıları yapılsın.
mama kabı, su kabı, kum kabı, kum ve mama yeterli.
sonra evinize götürün, beraber yaşayın.

6. aydan sonra fiziksel durumuna göre kısırlaştırın.
evden hiç çıkarmamanızı tavsiye ederim, ömrü daha uzun olur.

sokaktan eve ilk geldiğinde aşırı tepkiler verebilir, korkup saklanabilir, miyavlayabilir, dışarı çıkmaya çalışabilir.
sabırlı olun, birkaç güne normalleşir davranışları.

güle güle büyütün, mutluluklar.
  • blatta hiberna  (24.10.19 13:56:13 ~ 13:57:04) 
@blatta hiberna, "evden hiç çıkarmama" kısmına katılmıyorum. Evinizin durumu müsaitse dışarı çıkıp gelmeli hayvan, öteki türlü evde esaret altında mutsuz oluyorlar.


  • msb  (24.10.19 14:25:40) 
parazit aşıları yapıldığında totosundan kurt dökülebilir, iğrenmemek mümkün değil. Bir kaç gün içinde bitiyor.


  • kimlanbu  (24.10.19 14:27:57) 
@msb:
gayet mutlu oluyorlar.
kedilerin doğası asfalt ve çöp konteynerleri değil.
hele İstanbul'da her zaman köpek elinde kalma ve ezilme tehlikesi varken.
üstelik dışarıya çıkan kedi her zaman daha sık hastalanır.
  • blatta hiberna  (24.10.19 14:29:21 ~ 14:29:39) 
blatta hiberna +1

kediler evde son derece mutlu olabilir, ilgi gostermeyi eksik etmezseniz
  • JohnOakley  (24.10.19 14:57:42) 
1 yaşına kadar kaliteli bir yavru kedi maması verin (proplan vb).

tüy yumakları için malt macunu ya da kedi çimi alın.

söylenenlere ek olarak kedi taşıma kutusu almalısınız. evde sıkılmasını önlemek için oyuncak (oyuncak fare veya kedi oltası) alabilirsiniz, enerjisini atar. biz ilk aylarda aşı vs. masrafı çok olduğu için almamıştık, evdeki yumak, top vs ile idare etti. ama sonra aldığımız oyuncakları çok sevdi.

yakınınızda park, bahçe veya doğal alan varsa hazır küçükken alıştırıp göğüs tasmasıyla çıkarmanızı tavsiye ederim. buraya kadar kedi kutusunda götürebilirsiniz. kedimi aldığımda 4 aylıktı ve sokağa alışık olduğu için dönem dönem dışarı çıkmak istiyor, arada parka götürüyorum. kediniz huysuzluk etmeyip tasmaya izin verirse bu eve tıkılıp kalmaması için güvenli bir yol olabilir. tabi tasmayla köpek gezdirir gibi gezdirmiyoruz, o ne yöne giderse onu takip ediyoruz. panik olmaması için sessiz sakin saat ve yerleri seçiyoruz (etrafta köpek falan olmasın, yakından geçen araba seslerinden de ürkebilir).
  • slow like honey  (24.10.19 18:55:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.