[]

kongrede sunum yapmak

nasıl bir şey? yüksek lisans öğrencisi olarak kim neden dinliyor benim sunumumu?

hiç alakam olmayan bir konuda hoca sunum yap dedi. gerilmeye başladım, büyük mekanlarda büyük bir kitleye hiç hitap etmedim hayatımda. ne ile karşılaşacağım?

yıldız teknik üniversitesinin düzenlediği bir kongre.

 
baslangicini guzel yap, ilgi cekici olsun.

ardindan soylemek istediklerini normal sekilde soyle.

en son da yine carpici sekilde bitir.

ekstra bir seyi pek yok :) baslangici ve bitisi onemli biraz.
  • fakyoras  (23.10.19 21:37:11 ~ 21:37:22) 
@fakyoras ben başlangıç ve bitişi nasıl yapmalıyım gibi bir soru sormadım ki. genel olarak nedir diye soruyorum.


  • diffarentiationation  (23.10.19 21:52:04) 
yuksek lisansa kadar hic sunum yapmadiniz mi yahu? bunu daha kitlelere yapacaksiniz.

ama anlamadim hoca ne alaka size sunum yap diyor ki? ögrenme yeri degil orasi sunum yapanin bilgilendirecegi bir yer, alakaniz olmayan konuda neyi sunacaksiniz cok merak ediyorum.

kitleye hitabet cok kolay bir sey aslinda. korkacak bir sey yok.

ilgi cekici anlatabilmeniz lazim konuyu. arkadasinizla sohbet eder gibi.
  • duygusuzromantik  (23.10.19 21:53:42 ~ 21:54:10) 
Kongre'ye insanlar bilgi edinmek, bilgi paylaşmak için gidiyorlar. Konu başlığına ilgi duyabilecek herkes gelir dinler seni. Oturumda mı olacak sunum yoksa poster sunum mu yapacaksınız? Buna göre kitle artar ve azalabilir. Hiç alakan olmayan bir konuda hiç bilmediğiniz bir ortamı düşününce gerilmeniz oldukça normal. Sunuma mecbursanız sizi rahatlatacak tek şey konuya iyi hazırlanıp hem kendinize hem de yakınınızdaki birilerine hazırlanıp sunum yapmanız. Ancak hazırlık gerginliginizi alır.


  • o ben degilim  (23.10.19 22:00:14) 
ilk sunumumu 3 5 öğrenciye bişey anlatıcan diye götürüldüğüm üniversitede rektör ve 1000 küsür kişilik öğrenci grubuna yaptım. biraz ağzın kurur o kadar. katılımcılardan seni dinleyen 3 5 kişiyi gözüne kestir, nefes aralarında onlara bakarak devam et. hep aynı yere bakma. konuşma yapacağın salon karanlıksa sakın karanlığa bakarak konuşma, katılımcıların gözünden oğlunu kartal kaçırmış fatma girik gibi görünürsün. birilerine veya bişeylere odaklan. gerisi sorun değil. nasıl konuştuğuna kimse önem vermez, ne söylediğine bakarlar. komik görünmediğin sürece problem yok.


  • Tears of Devil  (23.10.19 22:55:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.