[]

Hastalık sevgiliye söyleme durumu

Diyelim ki önemli bir hastalığınız var, bu hayati bir hastalık değil ama yine de mühim. Dışarıdan anlaşılmayan bir hastalık ama sevgili kişisinin ve dünyadaki herkesin önyargıyla yaklaşacağı bir şey. Ama bu hastalık sizde ağır seyretmiyor.. Bu ilişkinin hangi aşamasında söylenir ilk tanışmada mı ilişki ilerledikçe mi güven kazanıldıkça mı yoksa nasıl olsa biter bu ilişki diye hiç söylenmez mi?

sevgili kişisi ilk etapta bunu söylemediği için güven tamamen kırılır mı? Saklayan kişi bu ilişkiyi yalanlar üzerine mi kurmuştur? Sizin başınıza gelseydi tepkiniz ne olurdu? Siz bu hastalığı taşısanız ne zaman söylerdiniz? Yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler


 
söylenmeme sebebi nedir onu sormak lazım, normali söylemek çünkü. sevgili de önyargıyla yaklaşır diye mi? böyle bir şey düşünüyorsan zaten ilişki hasarlı demektir, ciddi ilişkilerde insanlar böyle konularda birbirinden çekinmiyor olmalı. yok çekiniyorsan söylersin, verecğei tepkiye göre güvenmemekte haklı olup olmadığını anlamış olursun. duyarsa rahatsız olur diyeceğin biriyle devam etmeyi ister misin ki?

ben söylerdim, hatta onu da etkileyecek bir şey gibi duruyorsa söylemen gerekir.
  • Bruce  (23.10.19 13:20:17) 
bipolar mı? eski bir kız arkadaşım bu durumu söylememişti. bana güvenmediğini düşünüp üzülmüştüm. sonrasında neden sakladığının detaylarını anlatmıştı ve sorun büyümeden çözülmüştü. bence söylenmeli, gizlemenin anlamı ve mantığı yok.


  • scudman1  (23.10.19 13:23:59) 
@bruce Hangi aşamada söylerdin? İlişki başlarken flörtleşmelerle başlıyor ilk etapta nasıl söyleyebilirsin ki? Ne tepki vereceğini bilmeden? Bir de henüz siz bu durumu tam kabullenememişken..


  • eylul  (23.10.19 13:25:42) 
Hasta olan değil de sevgili kişisi olarak bakıyorum, ilk aşamadan duymayı tercih ederdim. İlişki ilerledikten sonra duyunca aldatıldığımı düşünürdüm.


  • lcha  (23.10.19 13:27:32) 
Herkesin ilişkiler üzerine bakış açısı farklıdır. Benim açımdan 'sevgili' dediğim kişi hayatımın bir dönemimi paylaşacağım,belki de hayatımın geri kalanını paylaşacağım biri. Böyle birinin yalan söylemek durumunda kalacağım, kendisinden saklamak zorunda kalacağım şeyler olacağım birisi olmasını istemezdim.

Eğer sevgilim olan kişinin bahsettiğiniz gibi bir rahatsızlığı olsaydı ve benden bunu saklasaydı, ben bu ilişkinin temellerinin pekte sağlam olmadığını düşünür üzülürdüm sadece. Yalan olarak tanımlamazdım. Çünkü bu sadece saklamak üzerine.

Ama şöyle bir şey var. Neden saklama gereği duymuş. İşte ip burada kopuyor. Bu da kişiden kişiye ve ilişkiye göre değişik gösterir. Ön yargılı davranır diye mi saklamış, karşındakini önemsemediği için mi saklamış, anlatmaya mı çekinmiş?
  • Evinizinkedisi  (23.10.19 13:30:06) 
Ben kendimle alakalı söyleyemedim çünkü henüz benim kabul edemediğim bir rahatsızlık zaten pek de dışarıdan anlaşılan hayatımı ciddi manada etkileyen bir hastalık değil ama önemli neticede var olan bir durum. Psikolojik bir şey değil bu arada


  • eylul  (23.10.19 13:30:17) 
yazılanların sizin için geçerli olmadığını gösterecek kadar birbirinizi tanıyıp söylenmeli
karşı tarafta da illa ki bir hastalık vardır, genetik zayıf bizim ülkede

  • bir soru sorcam  (23.10.19 13:31:02 ~ 13:32:30) 
Eğer Aids, hpv değilsen söyleme... Linç edecekler beni ama gerçekler bunlar hayatın boyunca kimse seninle evlenmeyecek..


  • komando kani var bende  (23.10.19 13:51:20) 
ben kişisel olarak kartları açık oynamayı sevdiğim için flört döneminde söylerdim. karşımdakini etkileyecek bişeyse oturtup ciddi ciddi söylerdim. sadece bilmesi gereken bir şeyse laf arasında konuyu denk getirip belirtirdim.

flörtte söylenmese de olur ama ciddi sevgili olunduğu gibi söylemek gerekir. gerçi böyle merdiven çıkar gibi olmuyor bu geçiş işleri de neyse işte, sevgilim dediğin insanın bilmesi gerekir.
  • Bruce  (23.10.19 14:24:53 ~ 14:25:11) 
Baştan söyle, belli bi süre geçip söylersen belkide kabullenemeyeceği bir şeydir, buda seni üzmemek için bahane uydurup ayrılmasına sebep olabilir vaktini çaldığın için ve güvensizlik yaratacağı için bence başta olması önemli. Belkide o kişi bunu olumlu karşılar, kabullenir ve dürüstlüğünden dolayı ilişkiniz ekstra pekişmiş olur.


  • 0zzy  (23.10.19 16:54:12) 
Bana HPV'ymiş gibi geldi. Eğer öyleyse söylemek zorundasınız zaten etik olarak. Ayrıca muhtemelen onda da vardır.


  • jacque  (23.10.19 17:29:04) 
Cinsel yolla bulaşan bir hastalık değil


  • eylul  (23.10.19 18:12:20) 
Bence bulaşıcı değilse ilerleyen zamanalarda soylenebilir fakat bulaşıcı bir hastaliksa hemen şöyle. Ayrılacaksa ileride de ayrılır zaten.


  • fucking colombian  (24.10.19 00:30:05) 
Epilepsiden bahsediyormuşsunuz gibi geldi. Öyle ise söyleyin bence tepki vereceğini sanmıyorum. Baska bir şeyse de söyleyin saklayıp sonra soylemektense baştan konuşmak her zaman iyidir.


  • another day in paradise  (24.10.19 00:57:35 ~ 00:59:45) 
en başta söylenmeli. çok hoşlandığım bir kızla flört aşamasında bahsettiğin gibi bir hastalığını anlatmıştı. hastalık bulaşıcı değil ama uzun yaşatmaz. hayatı boyunca çok dikkatli olması gerekir. bunu sevgili olduktan sonra söylese aldatılmış hissederdim. sevgili olmadık, ben fazla ilgi gösterince korkup kaçtı, belki de hasta olduğu için fazla ilgi gösterdim.


  • Jesus Christ  (24.10.19 09:56:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.