[]

Kedinin garip davranışları

(git: 137982)

öncelikle yukardakini okursanız...

kedimiz çok acayip bu günlerde. hem kumuna yapıyor. hem de gidip annemin yatağına. hadi anneme tepki olsa neyse de, o yatakta uyumayı da seviyor. 2 kere yaptı kakasını oraya. niye anlamıyorum.

özellikle bugün olanlar:

acayip yabani olan kedimiz kuzu gibi (aslında bu 3 gündür). ve katatonik gibi bir yere uzunca bakıyor. bazen gözleri açık ölü gibi yatıyor. az önce kedi suyunu içti ve içtikten sonra suyuna 3-4 dk boyunca baktı. hiç kıpırdamadan. anlamadım bu hayvan depresyona mı girdi? sürekli uyuyor. ve sürekli yiyor. pff, ne olabilir, öğrenci insanlarız bi de veteriner zaten 95 lira geçirdi. :( ne yapmamız lazım?

 
acaba bahar ayları geldi de ondan mı?
Bizimki garip davranmayı bırak sabahlara kadar abuk subuk ağıtlar yakardı miyavlayarak,
bahar biraz daha uzun sürse dile gelcekti. "Yeter karı ver lan allahsız sahip" diye.

Bence bahar dönemidir, geçicidir.
  • diyanet takvimi  (16.04.10 01:09:16) 
kedi hiç miyavlamıyor bi de yaa.


  • clementine  (16.04.10 01:13:31) 
Bizim de hiç miyavlamayan 15'lik kedimiz hafif ağlama veya şikayet modunda miyavlıyor 1-2 haftadır. Geçer diye bekliyorum.


  • uyuklayankedi  (16.04.10 01:20:48) 
hani çiş deseniz neyse de, alakasız yere kaka yapma olayını ilk defa duyuyorum şahsen.
oyunbaz mıydı önceden? oynatır mıydınız? şimdi oynatmayı denediniz mi hiç?

  • uyuzcan  (16.04.10 01:23:20) 
çok oyunbaz ve hareketliydi. bildiğiniz canavardı. bu kaçma olayından sonra sakinleşti, çok mutlu mırıltılar yapıyordu. ama şimdi böyle davranmaya başladı.

kedi oynamıyor, hep uyuyor, katatonik gibi de bir yerlere bakıyor.
  • clementine  (16.04.10 01:24:46) 
kedilerin çoğu bir yere bakar dalar. bana normal geldi o.

Kaka olayı ise, bizim kedide kuma alışmıştı ama bi de bellediği koltuk arkası vardı. hem oraya hem oraya nereye yakınsa oraya gidiyordu. Belki de ayağı alışmıştır diyeceğim ama, bana yattığı yere pislemesi pek mantıklı gelmedi. Durum psikolojik bir sorundan öte hastalık da olabilir.
bi veterinere götürün derim. bahsedin pisleme alışkanlığından. Buradan daha iyi cevaplar alırsınız umarım.
  • diyanet takvimi  (16.04.10 01:27:53) 
kedi olağan dışı dalıp gidiyor onu demek istiyorum. su kabının içine neden 5 dakika baksın ki yani anlamıyorum :(


  • clementine  (16.04.10 01:32:31) 
aşağıdaki linkte kedilerdeki hastalıkların belirtileri var:
www.helpmycat.com
hızlıca bir göz gezdirdim, sizin belirttiğiniz belirtilere tümüyle uyan bir hastalık yok gibi, yine de siz daha iyi gözlemlersiniz.
kaka meselesinde oraya bir kere kokusunu bırakmış olması önemli, tekrarlayabilir. oradaki kokuyu gidermelisiniz, koku giderici spreyler var veterinerlerde.
uyuma meselesinde, kedilerin normali günde 15 saat uyumak diye biliyorum, çok büyük bir sorun olmamalı...
genç bir kediyse pek endişelenmeyin bence, ama elbette bir veterinerden bilgi almakta yarar var...
  • yalnux  (16.04.10 04:48:13) 
kedinin davranislari degistiyse bir derdi olabilir. olmaya da bilir :) ama soyle diyim, cisini birkac kere kumundan farkli yere yapan kediyi vet'e goturdum, idrar yollari enfeksiyonu cikti.

sizinki daha sokagin $okunu atamamis olabilir, hasta oldugundan azacak hali de olmayabilir...

gozleri acik uyumak kedilerde olan bi$i, siz yeni farketmissinizdir. bence iki hafta bekleyin, normallesmeye baslarsa ne ala, yoksa yine vet yollari.... ayrica ne veterinermis bu yav, 95 lira ne oyle, ohanessburgerrr

not: yemesi icmesi yerindeyse, kilo vermezse, hastalik ihtimali dusuk. depresiftir o, gecer. sevin oksayin guven verin ehehe
  • no avalon  (16.04.10 08:52:41 ~ 08:54:21) 
veteriner bir görsün. parası dert oluyorsa fakülteye götürün.
yemesi içmesi değişirse özellikle
azgınlıktan depresyona girmiş de olabilir
kakasını yapması da büyük ihtimal protesto ve derdini anlatabilmek için

kendisine gerçek catnip alıp bir dener misin lütfen? :)
bakalım keyfi yerine gelecek mi ne yapacak.
başka hediyeler de al
kuzu yüreği al pişir mesela
şımartacak bişiler
  • kediebesi  (16.04.10 09:19:08 ~ 09:51:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.