[]

iphone artık desteklenmediğinde ne yapacağız

merhaba, cahilliğimi mazur görün. ip6 sahibiyim. ios13 güncellemesini bize kapatmış apple. görünen o ki bir kaç yıla dımdızlak kalacağız. bazı programlar desteklemeyecek sürümü.

o zaman ne yapacağız?

root? jailbreak? bunları mı yapacağız? ne demek bunlar?

 
hic bir sey. telefon kullanilmaz hale gelene kadar kullanin. sonra yeni telefon.


  • duygusuzromantik  (22.10.19 18:27:56) 
2014 sonunda çıkmış bir telefondan bahsediyoruz. birkaç sene sonra çok eskimiş olacağı için yeni telefon alacaksın. elindeki telefon ömür boyu yazılım desteği alır diye bir garanti vermiyor ki apple. ben de kullandığım için biliyorum, zaten yeterince eskidi iphone 6, fazlaca yavaşladı. 1,5-2 seneye de güncel yaygın app'leri çalıştırırken iyice zorlanmaya başlayacak ya da app'ler iphone 6'yı desteklemeyecek. ama internette gezmek, arama, yazışma, mail türü işlevleri kolayca yerine getirmeye devam edecektir. istersen 2019'da iphone 1 türü videoları izle, fikir sahibi olursun.


  • i ve been mistreated  (22.10.19 18:36:10) 
Ios13 için geliştirilen app'leri kullanamayacaksın, şu an kullandığın ios13 öncesi app'leri geliştiricileri ios13'e yükselttiğinde ilgili uygulamaları kullanamamaya başlayacaksın sonra moralin bozulacak yeni telefon alacaksın. Ha sen "ben o uygulamaları kullanmasam da olur telefon biraz kassın sorun değil ne bileyim pilini değiştiririm pil sağlığı düzelir" dersen uzun süre kullanırsın yine.


  • angelus  (22.10.19 18:38:15) 
yeni telefon alacaksın. ipad2 kullanıyorum. ios 9.2'de kaldı. yavaş yavaş uygulamalar desteğini çekiyor. youtube ve hay day için kullanıyorum. gittiği yere kadar gidecek. sonra hurda.


  • sutlu nescafe  (22.10.19 19:08:38) 
hala iphone 4s kullanan var. yeni yeni kalkıyor piyasadan. daha var yani sana merak etme.


  • tinky winky  (22.10.19 19:26:45) 
yapacak bir şey yok. iphone 6 yavaşlasa da 2-3 sene daha götürür. kardeşim iphone 4'ü daha 1,5 sene önceye kadar kullanıyordu. telefon sapasağlamdı ama son 1 senede whatsapp dışında banka vs. uygulamalara giremediğinden yenisini almak zorunda kaldı.


  • hadsafhada  (22.10.19 19:34:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.