[]

soğuk duşun faydaları?

soğuk duş alan var mı? cilt sağlığı üzerinde fayda sağlıyor mu?




 
sözlükte "sıcak banyoyu soğuk duşla bitirmek" diye bi başlık açmıştım vakti zamanında..

eksisozluk.com
  • strobist  (22.10.19 14:47:03) 
psikolojik olarak iyi geliyor bana
yeniden doğmuş hissediyorum

  • superb  (22.10.19 14:52:53) 
bağışıklığına taşıdığın hastalığa göre değişir, ben sanırım mefta olurum ama yazın sıcağında olabilir belki.


  • for day to break  (22.10.19 14:58:36) 
yazın tamamen soğuk suyla duş aldım çok ama çok iyi geldi hatta başım ağrıyordu soğuk duştan sonra geçti gibi durumlarda oldu soğuk su vucut sıcaklığını bir süre düşürdüğü için sağlık açısından iyi olduğunu söylüyorlar mesela doku zedelenmelerinde soğuk kompres yapılmasının bir sebebide damarları daraltması ve kanamayı durdurması ne kadar faydalı bir doktor fikrini söylese iyi olur bende merak ediyorum


  • baknedicem  (22.10.19 15:48:48 ~ 15:49:54) 
www.youtube.com

Soğuk duş/banyo ve nefes tekniği gibi açılardan en popüler isim olan Wim Hof abimize de bakabilirsin ileri düzeyler için www.wimhofmethod.com
  • candanag  (22.10.19 16:21:49 ~ 16:25:10) 
Banyoda su hafif soğusa bile çıkınca baş ağrısı çekerim. Kesinlikle sıcak olmak zorunda. Sinüzitimle alakalı olabilir belki bilmiyorum ama başıma hiçbir zaman iyi gelmez soğuk.
Ama sıcak bi banyodan sonra yüzümü, ellerimi, ayaklarımı soğuk suyla yıkamayı severim. Yazın bazen boynumdan aşağısını banyodan çıkmadan önce soğuk suyla yıkarım.

  • megalomaniac  (22.10.19 18:13:27) 
Yaz kış banyo/duş sonrasında mutlaka yapmaya çalışırım. Faydası kesinlikle var. İnternetten de birçok şey bulabilirsin.

İlk başta alışmakta zorlandım ama alışınca çok kolay. Hele ki spor sonrası soğuk duş çok dinlendirici ve de dinçleştirici etki yapıyor. Saça ve cilde faydalı özellikle. Kan dolaşımını hızlandırması ve gözenekleri sıklaştırmasıyla alâkalı bir durum.

Şampuan reklamları çekilmeden önce oyuncuya birkaç gün önceden saçını soğuk suyla yıkamasını tembihler mesela reklamcılar.
  • levent bilgen  (22.10.19 18:24:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.