[]

rusya için iş görüşmesi ??

selam romalı gardaşlarım,

arkadaşım görüşme yapacak önce bir ik firmasıyla. sonra da ismi verilmeyen inşaat firmasıyla görüştürecek bu ik firması eğer görüşme sonucu pozitif olursa. ilk görüşme pozitifmiş ikinci aşamaya geçmişler. bu arada ortada arkadaşın yaptığı bir başvuru yok, kariyerden cv'sini bulup iletişime geçmiş ik firması.

arkadaş inşaat mühendisi, pozisyon ik firmasının tanımlamasıyla "manager'in bir tık altı" ve türk inşaat şirketi ancak arkadaş moskova'da bulunacak pozisyon gereği. büyük hacimli firmalardan biriymiş ama ilk 3'tekilerden değilmiş.

şimdi kafamızda iki soru;
1- bu firma büyüklerden biriyse kariyer.net vs gibi yerlere neden ilan vermemiş de bir ik firması headhunting yapıyor ? şüpheli bir durum mu sizce- neden adını gizliyor.

2- esas soru bu aslında - bu manager'ın 1 tık altı pozisyon için kaç para istemeli bu arkadaş (dolares). kendisine bağlı bir ekip olacakmış, genel müdürün 1 altındaki adam için iş geliştirme tarzı işler yapacakmış vs. (6 sene tecrübeli bu arkadaşımız)

 
1. sorunun cevabını bilmiyorum, ancak 2. sorunun cevabı için 5500- 6000 dolar diyebilirim sanki.
inşaatçı mıyım ? hayır, ama pozisyon sanki kaldırır bu maaşı

  • jamiryow  (22.10.19 14:05:10) 
@jamiryow managerin 1 tık altı buysa manager ne ola ki ?


  • oyeaby  (22.10.19 15:19:31) 
headhunterlari birsuru orta/buyuk olcekli firma kullaniyor. benim tecrubem headhunterlarin sirketlerin kendi hr'indan cok daha kalifiye oldugu, adamlar ince eleyip sik dokuyor cunku senin max. maas ile baslayip kalici olmani istiyorlar cunku alacaklari para buna bagli. ilk gorusmeyi atlatirsa firma ismini soylerler firma yetkilileri ile gorusmeden once.

rusya piyasasini bilmiyorum o yuzden maas konusunda bisey soyleyemicem, piyasa arastirmasi yapmak lazim.adamlarin verdikleri diger olanaklar ile de baglantili, mesela kalacak yeri falan ayarliyorlar mi? vs.
  • cooperr  (22.10.19 17:51:39) 
rusya ve ukrayna'daki bazı şirketlerin bu yolu tercih ediyorlar, şüpheli bir durum değil. @cooperr'ın yazdıklarına katılıyorum.

şirket konaklama için bir imkan sağlıyor mu burası önemli zira moskova zaten pahalı bir metropol ve özellikle konaklama da çok maliyetli.. orta halli güvenli sıradan bir tek odalı daire aylık 1000-1200 dolardan gidiyor. bunları dikkate alıp ona göre bir beklentiye girsin.
  • ada meltemi  (22.10.19 18:13:33 ~ 18:13:45) 
Bu headhunter cı firma bu pozisyondaki kişi evi ulaşımı yemeği karşılayacak artı birikim yapacak bir kazanç elde edecek demiş. Yani anldığımız konaklamayı sağlamıyor
Maaş müdürün bir tık altı olacak ise arkadaşım 6000 dolar civarında istemeyi düşünüyor ama çok da uçup şirketi kaçırmak istemiyor

  • oyeaby  (22.10.19 20:52:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.