[]

Evlenmeden aynı evde yaşamak

Hakkında düşünceleriniz neler? Ben olması gerektiğini düşünüyorum buna göre de yaşadım. 2 yıldır birlikte yaşadık ve şimdi evleneceğiz. Ancak bir arkadaşım bugün bu konuyla alakalı çok gereksiz ve çirkin bir durum gibi bir yorumda bulundu. Bir yandan haklı benim ailem bilmiyor bu durumu. Bir yandan da haksız evleneceğim insanı a dan zye tanımamı sağladı.
Siz ne düşünüyorsunuz?

Edit: tahmin edersiniz ki kadın tarafıyım

 
evlenmeden aynı evde yaşamak, bir erkeğin yapacağı en büyük hatalardan biridir.


  • datnet  (21.10.19 17:52:31) 
Efsane gerekli bir sey. 3.5 yillik sevgilimle 2 3 ay ayni evde yasayip birbirimizi bogma noktasina gelmiştik. Harika anlasicagimizi düşünürken adamin icinden gestapo cikmisti. Ev icnde farkli bi kisiligi varmis. Iyi ki deneyimledik.


  • hindistan cevizi  (21.10.19 17:54:53) 
Sen haklısın


  • Delay Fuze  (21.10.19 17:55:11) 
1.5 yıl kadar aynı evde yaşadık. Geçen ay evlendik, hayatımızda hiçbir şey değişmedi.

Hata falan diyen fuckbuddy aramaya devam etsin. Ev halini, neleri sevip sevmediğini, iyi kötü huylarını, iş bölümü durumunu bildim, o da beni tanıdı bu sürede aynı konularda. Öteki türlü kumar olacaktı, bir baktın dışarıda veya evine misafir gittiğinde sana gösterdiği yüzü ile gerçek yüzü bambaşka.

Bence bir sakınca yok ama ailelerin bilmesi sıkıntı olacağı için biz de çaktırmadık. Arada hala telefonla konuşurken vs. söylememizde sakınca olmadığının farkına varamıyoruz :)
  • chicha  (21.10.19 18:38:19) 
5 yıldır aynı evde yaşıyorum seninle aynı durumdayım. Pişman değilim, daha evlenmedik.


  • olaylar olaylar  (21.10.19 18:44:25) 
neden çirkin olsun? 2 yıl mutlu yaşamışsınız ve zaten evleniyorsunuz. bunun nesi çirkin?

ailen bilmiyor çünkü eski kafalı muhafazakar insanlar bu durumu kaldıramıyor. aynen senin eski kafalı arkadaşının kaldıramadığı gibi.
  • dafuq  (21.10.19 18:48:39) 
Aynı evde yaşamadığım biriyle evlenmem muhtemelen. Biriyle evleneceksem de bi türlü aynı evi paylaşma eylemini hayata geçirmeye çalışırım. Aksi benim için çok zor ve bence evliliklerin bitmesinin en büyük sebebi bu.


  • Bruce  (21.10.19 19:14:58) 
Gunah degil mi yoksa normal


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (21.10.19 19:37:49) 
Evlilik her türlü kumar. Ben 15. ayımda evimi polis çağırarak terkettim. Bir ay önce de güllük gülistanlık değildik belki ama 14 ay bir ruh hastası ile yaşamışım.
belki 24 ay sonra dellenecekti belki ilk ay. Önceden aynı evde yaşasam yine anlamayacak onunla evlenecektim.

  • cilekli pasta  (21.10.19 19:53:31) 
arkadaşınızın ne dediğine bakmayın, en mantıklısını yapmışsınız. he, görücü usülü evlenip, evlenmeden önce birbirini görmediği halde bir ömür mutlu yaşayan da var. 5 sene birlikte olup 3 ayda boşanan da. hiçbir şeyin garantisi yok ama siz emin olmak için elinizden geleni yapmışsınız.


  • suyu_arayan_adam  (21.10.19 21:33:35) 
Ben zaten evliliğe karşı mesafeliyim ama eğer evlenmeye karar verirsem evlilik öncesi en az 1 yıl aynı evde yaşamak isterim.


  • bruce mclaren  (21.10.19 22:15:41) 
ben çok anlamsız buluyorum.


  • xvyz  (21.10.19 22:21:01) 
birlikte yaşamak karşındakini tanımak açısından savunulan bir şey.
bu savunma mantıksız da değil.

fakat diğer yandan, birlikte yaşayacaksam evlenirim.
evlenmeyeceksem neden birlikte yaşıyorum?
evli değilsem neden evli değilmiş gibi yaşamayayım?
karşındakini tanımak için tatile gitmek, arada bir birbirinin evinde kalmak falan gibi şeyler tabii ki birlikte yaşadığındaki kadar yeterli olmasa da, biraz yeterli olmalı bence.

chicha'nın dediği şey ("hayatımızda hiçbir şey değişmedi) bence çok kötü.
bunu iyi anlamda söylediğini biliyorum, o ayrı.
saygı da duyuyorum tabii ki.
insan hayatında risk almak ya da sürpriz beklemek istemeyebilir.
ama ben evlendiğimde hayatımda bir şey değişsin isterim.
aynı evde yaşayıp, aynı evden çıkıp aynı eve dönmek bence ilişkinin ruhunu çok öldüren bir şey.
madem öyle, o zaman da evlenmeye ne gerek var?

dediğim gibi, genel olarak mantıksız olmayabilir.
ama bana göre değil, saçma buluyorum.
ilişki için de aslında düşünüldüğü kadar iyi olduğunu düşünmüyorum.

arkadaşınızın yorumu da gereksiz tabii ki.
çünkü muhtemelen tutucu ve yargılayıcı bir tavırla söylemiş.
benim dediğim tamamen kendi bakış açımla ve ilişkilerle ilgili.
siz ne istiyorsanız yapmışsınız, mutluysanız da gerisinin önemi yok.
  • blatta hiberna  (21.10.19 22:35:49 ~ 22:39:50) 
Tabii ki yaşamalısın. Keşke herkes deneyimleyebilse bunu yapabilenlere bahşedilmiş bir lütuf bu bence.
Tercih eder etmez o kişinin kendi bileceği iş ama çirkin ifadeler söyleyenle ilişkimi keserim net. Saygısızdır o insan. Olmasa daha iyi olur o arkadaş

  • eksi sozlugun tatli insani  (21.10.19 22:37:08) 
chicha +1, 2 yılın sonunda evlendik. Aynı evde yaşamasak muhtemelen evlenmezdik.

o zaman da evlenmeye ne gerek var?
Birincisi, muhafazakar aile :)
İkincisi, henüz muasır medeniyetler seviyesine ulaşamadığımızdan common law marriage'ın yasalarımızda yeri yok, belediye onayıyla evlenmedikçe devlet bizi aile olarak tanımıyor.
Bir de üçüncüsü (bu benim için evliliği gerekli yapan en büyük şey olabilir, biaz da takıntı olabilir) birimizin başından bir kaza geçse, hastaneye kaldırılsak, ne bileyim bir ameliyat olacak olsak hastane diğerimizi "aile" olarak tanısın; ilk önce eşime/bana ulaşsınlar, acil durumlarda birbirimiz için söz hakkımız olsun istiyorum. Evlenmeden olmuyor o da.
  • kobuzchu kiz  (21.10.19 23:06:39) 
Amerika'da zaten yaygın olan bir şey evlenmeden birlikte yaşamak, çocuk sahibi olmak.


  • Avoiding The Puddle  (21.10.19 23:15:50) 
Evlenip 2 yıl sonra ayrılanları gördükçe yapılması şart bir şey gözüyle bakıyorum ben, daha iyi evleneceğin kişiyi nasıl tanıyabilirsin ki, sonra başlıyorlar çok değişti sevgiliyken böyle değildi demeye. Ayrıca da hayat sizin saçma yorumlarla canınızı sıkmayın. Ben hiç bir erkek arkadaşımla beraber yaşamadım öyle ciddi bi ilişkim pek olmadı çünkü ama dediğim gibi aksi şekilde evlendiğimi düşünemiyorum yıllarca beraber yaşayacağım kişinin ev halini bilmem, alışmam lazım.


  • carmenta  (21.10.19 23:29:46) 
Sizin için çok sevindim. Bence de gerekli ama ben aynı evde yaşasam çocuk isteyene kadar evlenmezdim. Yurt dışında olsam çocuk için de evlenmem. Birlikte yaşayınca bana evlenmek gereksiz geliyor. O kadar zahmete neden katlanayım zaten birlikteyiz diye düşünüyorum.(düğünleri sevmediğim için biraz da) ama ailemle aynı şehirde yaşadığım için biraz zor. Annem yeni tanıştığım insanlara bile koca adayı olarak baktığı için asla gerçekleştiremeyeceğim bir şey.

Bunu yapamayıp uzun süreli tatile gitmiştim ben sevgilimle ve 5 senede hiç tanımadığımı fark etmiştim. Aynı evde yaşasam nelerini görecektim kim bilir.
  • jazzabel  (22.10.19 09:52:07) 
bakış açısı ile alakalı. ben de kız arkadaşım ile tamamen aynı evde yaşamasam da haftanın 5 6 günü beraber kalıyordum. bu zamana kadar da hiçbir negatif yanını yaşamadım.


  • gazozailacatmauzmani  (22.10.19 09:57:58) 
kadınım, kesinlikle yaşanmalı diye düşünüyorum. ne kadar çok şeyi değişik algılayacağınıza inanamazsınız.


  • mobydick  (24.10.19 23:37:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.