[]

közde yapılan çay kahve daha mı güzel olur?

neden böyle bir kanı var? köz daha yavaş demlenmesine sebep olduğu için mi?

ben pek bir fark göremiyorum, sadece dışarda içiliyor olduğundan dolayı psikolojik bir etkisi var. ?


 
meşe közünde yapılanın tadı bambaşka oluyor.


  • babilbaligi  (21.10.19 16:52:05) 
Cayda; kullanilan cayin kalitesi/cesidi ve demlenme suresi/tarzi ciddi fark ediyo. Semaverde yapilinca cok bi fark algilamiyorum ben.

Turk kahvesinde; su yeni cikan makinalarda kesinlikle cok kotu oluyo. Cezvede yapildigi surece ocak/koz cok fark etmiyo. Olsada bi icsek sade.
  • bir3iki7  (21.10.19 17:00:37) 
Türk kahvesi için sürenin uzaması aslında pek iyi bir şey değil. Kahveyi yakıyor çoğu kişi ama farkında değil.


  • nasıl yani  (21.10.19 17:02:32) 
Kanı falan değil bu, düpedüz tadı farklı oluyor. Hafif köz kokusu oluyor içerken. Sevilir ya da sevilmez o başka.


  • johny guitar  (21.10.19 18:42:43) 
Dogaya verilen zarari arttirir tadi etkilemez


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (21.10.19 19:38:52) 
çok kafama takılan bir konu ve daha önce ben de sormuştum.

tamamen psikolojik. tadının farkını anlayabilmeniz için köz ateşinin gıda ile doğrudan temas etmesi lazım. odun fırınında pide gibi, tandırda ekmek gibi, mangal/barbekü gibi.

közde yapılan çayda, köz ile çayın arasında çaydanlık var. o köz kokusu çaydanlığın çeliğinden geçip çayın tadını nasıl değiştirsin? közün yanında olduğunuz için köz kokusu ateşten burnunuza geliyor, içerken de sanki çayda köz tadı var sanıyorsunuz.

keza kahve de öyle. köz ile kahvenin arasında duvar gibi cezve varken közün kahveye geçme şansı yok. olsa olsa ağır pişmesinin kattığı bir lezzet farkı olabilir.
  • kibritsuyu  (22.10.19 01:31:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.