[]

Toyota c-hr hybrit vs benzinli?

Selam,

C-hr almayi dusunuyoruz ikinci el.

1.2 benzinlilere bakiyorum, 125-135 arasina 2017 model alinabiliyor, 30bin km'den az yapmis.

1.8 hybrit'lere bakiyorum, o daha cok 145-155 arasinda. Yine 2017 model yine 30bin km civarinda.

Arada 20-30bin gibi bi fark var. Sifirinda da benzin-hibrit farki 30bin lira.

Kullananlar veya arastiranlar hangisini daha makul buluyor? Ekside birisi yazmis, bir tek mtv farki icin bile yilda en az 9300km yapmak falan gerekiyormus.

Daha onceki aracim giuliettaydi, yeterince "degisik" arac kullandigimi dusunuyorum. O yuzden hybrit alip cilginlik yapmis olmak istemiyorum servisti suydu buydu...

Bir de fiyati bu civarlarda, bu ozelliklerde baska suv oneriniz varsa alirim.

 
Her iki motorun da yakıt tüketimi aşağı yukarı aynı olacaktır. Hibritin tüketimi 3.8lt/100km diyor ama aslında 5'in altında değil.

O fiyata 0km Fiat 500X alabilirsin mesela.
  • malheiros  (21.10.19 13:17:41) 
tasarımını hiç beğenmiyorum. 3 ya da 4 kişilik bir ailen varsa veya arkadaşlarımı alıp gezerim dersen, arka tarafa oturan sıkılır. tabut gibi. değişiklik olsun diye alınmaz.


  • sutlu nescafe  (21.10.19 13:21:21) 
türkiye piyasasina hakim degilim onu belirteyim.

c hr cok güzel arac, cok iyi teknik ve dizayn olarak. cok az sorun cikariyor diye biliyorum ama isin uzmani ustaya sormak lazim.

sutlu nescafe arkasi tabut gibi demis, bence degil, iceri giren isik miktari diger araclara göre az ama bence bu arkadaki yolculugu daha güzel hale getiren bir sey.

jeep renegade var aklima gelen ama teknik olarak nasil bilemiyorum. fiat 500x ile ayni olmasi lazim.
  • duygusuzromantik  (21.10.19 13:31:59) 
Toyota c-hr benim için güzel tasarımlı bir araç. Bir ara o sevdaya ben de düştüm ama çok fazla teknik done ile hevesimi kaçırdılar performans açısından negatif çok şey söylenildi. Kullanan bir arkadaşım da süper olduğunu söylüyor. Diğer arkadaşların önerdiği Fiat bence Toyota teknolojisi ile yakından uzaktan rekabet edemez. Forumlarda çok fazla kullanıcı bilgisi bulabilirsiniz. Siz kesin karar verdiyseniz bence benzinden yana kullanın kararınızı. Çok yakan bir araç değil zaten.. Dizellerde problem yaşandığında mafrafı da teknik ihtiaçları da daha çirkinleşebiliyor. Karar sizin.


  • denizmaniaherif  (21.10.19 13:44:51) 
İlla bu araca kafa koyduysanız benzinli alın. Matematik olarak kurtarıyor çünkü. 1.2 30bin km'de benzinli. 1.8 hybrit 30bin km için konuşursak
arada 20-30 bin lira fark var diyorsunuz o kadar benzini 2-3 senede ancak yakarsınız.
+ bakım masrafları ki benzinli masrafı daha uygun
elektiriklide 20-30bin farkı baştan verip + yakıt + masraf yapacaksınız.

bilemedim
  • kitik  (21.10.19 13:59:27) 
Hybrit'in hiçbir mantığı yok. Hem aradaki fark mantık dışı, hem vergisi fazla, hem de bakımı daha çetrefilli. Yakıt tüketimindeki fark için kesinlikle değmez.

Bu arada aracı mutlaka kullanıp alın, guilietta kullandım dediğiniz için söylüyorum. "Değişik" araçtan kastınız ne bilmiyorum ama genel olarak memnun kalacağınızı sanmıyorum. Mokka veya Cx-3 de bakılabilir.
  • Abdurrahman  (21.10.19 14:31:46 ~ 14:35:29) 
Hybrit bağırıyor ama gitmiyor ikisini de kullandım, benzinli yakıyor ama gidiyor.


  • solo  (21.10.19 17:56:42) 
-Arada 20-30bin fark var ise hybrid almam.
-Toyota/Honda genel olarak problemsiz arac ureten firmalar, Jeep/Fiat'lar cok daha fazla sikinti cikartir, tavsiye etmem.
- Dizayn olarak c-hr asiri sikintili bence, resimlere bakinca basimi agritiyor, her yerde bir cizgi, girinti cikinti. Arka camlar yok gibi, kic yukarda, ondeki tabletin konumu berbat, vs. birde bunda kesin cvt vardir, bir aracta cvt varsa direk ciziyorum ustunu zaten.
- Ben olsam Mazda cx-3 bakarim, cok daha temiz bir dizayn, Mazda'lar iyidir kolay kolay sikinti cikartmaz. cvt belasi yok.
  • cooperr  (21.10.19 18:10:42) 
c-hr'ı bayide inceledim. yolcu olarak arkada otursam sıkılırım. camdan bakmak için öne gelmek lazım.
duygusuzromantik ışık miktarından bahsetmiş ama kişisel tercih herhalde.
boyum uzun olmamasına rağmen arkasına binerken zorlandım. bagajı da yok gibi.
  • sutlu nescafe  (21.10.19 18:28:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.