[]

Bozcaada Ekim Sonu Tatili

Merhabalar

29 ekim'i 28 ile birleştirip 2-3 gece Bozcaada'ya gitme planımız var. Hiç gitmediğim bir yer olduğu için açıkçası çok üşür müyüz, gezebilir miyiz, ada ekim sonu çok ıssız olur mu bilemiyorum. Daha önce sonbaharda gitmiş ya da adalı birileri varsa bu konuda fikir verebilirseniz çok sevinirim.

Teşekkür ederim cevaplarınız için şimdiden.

 
Normalde bu mevsim tam gezilecek zamanı ama resmi tatil olduğu için ıssız olacağını sanmam. Rezervasyonunuz yoksa kalacak yer bulamayabilirsiniz. Eğer hava iyi olursa buna aldanıp denize girmek gibi bir hata yapmayın. Suyu oldukça soğuk olan bir yer ada. Karada üşüyecek kadar soğuk olacağını sanmam ama ince montlarınızı alıp gidin tabii ki.


  • grgn  (21.10.19 12:38:18) 
@grgn çok teşekkür ederim cevabınız için. izmirden geleceğiz. arabasız gelsek sıkıntı olur mu dersiniz?


  • postneo  (21.10.19 13:03:29) 
mekanlara da rezervasyon yaptırın mutlaka bayramda kalabalık olur yer bulamayabilirsiniz. arabasız da sıkıntı olmaz. küçük bir ada zaten. gerekli yerlere dolmuş taksi vs. var.


  • insan opusen hayvandir  (21.10.19 13:03:37 ~ 13:04:03) 
Yani biraz uğraştırır tabii. İzmir'den Çanakkale'ye git, ordan ilçe otobüsüyle Ezine'ye geç, Ezine merkezden Geyikli'ye nasıl gidilir bilmiyorum, Geyikli merkezden ada feribotuna taksi tut... Adaya geçtiğinizde evet merkezde yürümek yeter ama uzak yerlere de gidilir yani araba olsa. Arabanız olmadığı için arabasız gidiyorsanız yapacak bir şey yok ama arabanız varsa arabayla gidin. Zaten arabası olan insanlar niye il dışına arabasız gider anlamam. :)


  • grgn  (22.10.19 19:10:24) 
@grgn Geyikli iskelesine gitmek için Çanakkale otogardan kalkan minibüsler varmış, yaklaşık 50 dakikada iskeleye ulaşıyor diyorlar :) Bu açıdan çok sorun olmaz diye düşündüm. Ben zaten ada içinde arabasız saçma olur mu diye düşünmüştüm ama merkezde kalacağımız için artık ne olursa olsun dedim :)


  • postneo  (22.10.19 20:20:23) 
İyi madem iskeleye kadar götüreceklerse sorun yok. Adada da minibüs var, uzağa gidecek olursanız ona binersiniz artık. Merkez dışına çıkmayacaksanız ona da gerek olmaz. Merkez küçük zaten, sezonda araba girişi yasaklanıyor hatta merkeze.

Bu arada feribotta kartlı sisteme geçilmişti ama yayalarda zorunlu muydu hatırlamıyorum. Gitmeden ona bir bakın Gestaş'ın sitesinden.
  • grgn  (23.10.19 21:16:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.