[]

Kullanılmayan arabaya sigorta yapmasak olur mu?

45 yıllık bir antika arabamız var. hatırası var diye saklıyoruz. bu yıl sigortası bitiyor. 1000 tl ye yıllık sigorta yapıyorlar. araç 6 bin değerinde.

yıllık vergisi az 300 tl falan. onu veririz.

arabayı hiç kullanmayacağız, garajda duracak. çok gerekli olursa çekiciyle naklederiz.

araca sigorta yapmasak olur mu? suç mu? polisler kapıya gelir mi? ya da 10 yıl sonra karşımıza çıkar mı?

 
Daha sonra sigorta yaptırırken geçmiş yıllarınkininde istiyorlar


  • kisa  (20.10.19 20:49:19) 
plaka takili olduğu sürece mali sorumluluk sigortası yaptırmak zorundasınız. ama madem hiç kullanilmayacak. trafikten cekme islemi yapin. arac sizde kalir. plakasi olmadığı için trafige cikamaz ama cekici ile nakledebilirsiniz. ayrıca bu durumda mtv'de cikmaz.


  • helenart  (20.10.19 20:50:57) 
@helenart: acaba bu durumda aracı hurdaya verdiğimize dair belge istiyorlar mı? veya 10 sene sonra aracı tekrar kullanmak istediğimde plaka alabilir miyim?


  • ya ben lan neyse  (20.10.19 20:53:57) 
Çekim belgesi aldıktan sonra da muayene yaptırarak tekrardan trafiğe sokabilirsiniz


  • vincenzo  (20.10.19 23:00:40) 
Çekme belgesi hurdaya çıkarmak manasına gelmiyor. Kullanılmayacak her türlü araç için çekme belgesi alinabilir, illa elli yıllık külüstür olmasına vs gerek yok. O başka, bu başka.


  • elorelia  (20.10.19 23:18:59) 
Çok basit ve sıradan bir iş çekme belgesi almak, hani aklınıza "lan kaç kişi benim gibi böyle bir işlem yapsın ki?" diye bir düşünce getirip de zor sanmayın.

Filo araç kiralayan bir çok firma kiradan döndürdüğü araçları satma işi 6 ayı geçecekse mutalak trafikten çekme işlemi yaparlar mesela, otoparkına bir gidersiniz binlerce araç vardır 3 yaşında ve hepsi trafikten çekilmiştir gereksiz yere mtv ve sigorta ödememek için.

Basit iş yani mutlaka yılbaşı gelmeden yapın ki mtv de ödemeyin.
  • John Bloor  (21.10.19 08:17:33) 
45 yillik arac 6bin degildir yahu? Modelini merak ettim. Esimin babasi merakliymis arabalara, ondan kalma bir fiat spider imiz var bizim, trafikten cektirdi esim hem vergi, sigorta hem otopark masrafi yuzunden. Kapida bir yere sabitledik brandaladik Yatiyor yavru. Herhangi bir yasal sorun da yok.


  • somethinginthewayshemoves  (22.10.19 01:47:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.