[]

ev fiyati pazarligi

ev satin alanlar, satin aldiginiz evin satis fiyati ne kadardi? emlakcidan miydi? emlakciya ne kadar verdiniz? pazarlikla ne kadara dusurdunuz? tapu falan gibi ucretleri kim karsiladi?

ev sahipleri duzgun insanlar, hem kendi hakkimi yedirmeden, hem kimsenin hakkini yemeden bu isi halletmek istiyorum. emlakciyi aradan cikardik gibi, ev sahipleri ile direkt temastayim.

su anda evin emlakci ilanindaki degeri 590 bin, bunun ne kadar emlakcinin kendine ayirdigi meblagdir? kaca kadar dusurebilirim? uzun zamandir satista, daha da uzun zamandir bosta olan ve bu sebeple biraz bakimsiz bir ev, ama acayip potansiyel var, hasarlar 20 -25 bin eder en az herhalde. bazi ekskleri de var, fakat aslinda cok ayrintili bakilmazsa hemen tasinilacak kapasitesi de var.

sizce bu evi 500e alabilir miyim?

 
Nakit 500 elde var mı?
De ki 500 E verirseniz yarın bitirelim.
Karşıdakinin durumuna göre değişir
  • kisa  (20.10.19 20:46:28) 
1. Faizlerin düşmesiyle birlikte ev satışları patlamış durumda. Zaten normal şartlarda bile olsa olsa 3 - 5 bin TL ikram yapılır kalkıpta 90 bin TL indirim yapılacağını hiç sanmıyorum. 2.Ev fiyatları lokasyona, caddeye, merkeze yakınlığa vb. gibi bir çok şeye göre değişir ana etken lokasyondur. Mesela İstanbul'un merkezi ve elit semtlerinde fiyatlar ortalama 1 milyon TL ve üzeri. 3. Kimsenin hakkını yememekten bahsetmişsiniz ve aynı cümlede emlakçıyı aradan çıkardığınızı yazmışsınız (.!?) Bu durumda ekmeğini bu yolla kazanan kişinin hakkı ne olacak? 4. Tapu masrafı alıcıya aittir.


  • eymed  (20.10.19 20:48:54 ~ 20:49:59) 
@eymed zaten emlakciyla hicbir munasebet olmadi, ben gittim komsularla tanistim, komsudan ev sahibinin numarasini aldim, ev sahibinden ankarada anahtar olan akrabasinin numarasini aldim, kendim piyasa ve fiyat arastirmasi yaptim, emlakcinin hicbir hizmetini kullanmadim acikcasi, dolayisi ile herhangi bir hak yeme durumu yok.


  • mavicorap  (20.10.19 21:01:21) 
@kisa evet istesem nakit 500 cikaririm, fakat dedigim gibi bu ev yillardir bos ve hali hazirda en az 20 bin masrafi var ki aslinda daha ihtiyac da cikar. misal mustakil bir ev ama yalitimi yok, uzun zamandir cati bakimi yapilmamis vs. gibi.

@eymed bu arada sehir disi denilecek bir semtte cok ragbet olmayan bir lokasyonda, yillar icinde cok buyuk fiyat artislari dususleri olmayan yerlerden biri, yani burasi bir yatirim araci degil benim icin, kendim oturmak icin aliyorum. bu ev istanbul'da da degil, 'elit' bir semtte de degil. ulusalci semti diyebilirsiniz, sonradan gorme insan yok gibi, agirlikli olarak yuksek egitimli, sozcu cumhuriyet okuyan, super zengin olmayan ama iyi durumda olan komsular var.
  • mavicorap  (20.10.19 21:10:19) 
ev satışlarının patladığı filan yok, istanbul için konuşuyorum. favori listemde 50000 tl inmiş ama hala bekleyen ilan var.
ben sizin yerinizde olsam ev sahibi ile aranızdaki diyaloğa istinaden fiyatı çok öldürmem. ama nakit 500bin teklifimi yaparım her türlü. yaklaşık yüzde 10 şu zaman için olabilecek bir indirim.

  • thesomberlain  (20.10.19 21:27:19) 
590 a ilan verilen evin bence ev sahibi tarafından fiyatı 550 dir üstü emlakçının pazarlık payı ve kendi avantajıdır.

550 isteyen ev sahibine 500 teklif edilir.

Bir De şu an herkes sayamadığımız eve de yüksek istiyor

Örneğin İstanbul’da bir arsa var ilanlarda metrekaresi 1200 lira ama satış yok geçen sene satış varken de 900 1000 e en çok satılmış
  • seyyar satıcı  (20.10.19 21:38:07) 
mavicorap, bahsettiğin gibi bir yerde ise pazarlık şansın biraz daha yüksek ancak dediğim gibi kimsenin 90 bin TL indirim yapacağını sanmıyorum. Satıcı zaten parasını her halukarda nakit ve peşin olarak alacak yani nakit 500 bin TL ödemenin bir şeyi değiştireceğini sanmıyorum.

thesomberlain, görünenle olan bir olsa idi bilime gerek kalmazdı. İstatistik ölçümü senin verdiğin örnekteki gibi yapılmıyor. Hatta senin söylediğin şey istetistikte yapılan hatalar olarak okutuluyor. Dayanaksız. (git: www.yeniasir.com.tr)
  • eymed  (20.10.19 21:52:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.