[]

Lisanslı Win7 sorunu

Merhaba

Elimde win7 pro var, lisanslı. Son günlerde bir haber görüyorum, microsoft win7'ye olan desteğini ocak 2020'de kesecekmiş ve kullanıcıları win10'a geçsinler diye sıkıştırıyormuş. Merak ettiğim şey şu:

Desteği kesilse de ben win7 kullanmaya devam edemez miyim? Win7'ye verilen parayla win10'a verilen para benzer miktarlar değil. Ben bu parayı vermek zorunda mıyım yani destek kesiliyor diye?

 
Desteğin kesilmesi demek artık yeni güncelleme çıkmayacağı demek. Mevcutun çalışmasını etkilemeyecektir.


  • talasas  (20.10.19 20:18:15) 
kullanmaya devam edersiniz ama güvenlik yamasi filan gelmez. sikintili.

zaten bunu satin alirken kabul ediyorsunuz. ama zaten normalde 2 ya da ülkeye göre 3 sene zorunluluk var. sonrasi sirketin keyfi.
  • duygusuzromantik  (20.10.19 20:52:31) 
başta win7'den win10'a geçiş ücretsizdi...
hatta verilen süre bittikten sonra da denemiştim ve orijinal win7'yi win10 yükseltmiştim sorunsuz. bence bir şansınızı deneyin.

  • late viper  (20.10.19 21:27:52) 
elimde windows 98 lisans keyi var. O bile geçerli.
Dert etmeyin kullanabilirsiniz sorun olmaz.
Sadece güncelleme ve destek olmaz.
  • ycaycayca  (20.10.19 21:43:46) 
İstersen Microsoft'un sitesinden windows 10 media creation tool u indirin. Usb ye kurulum dosyalarını atıyor. Win7 keyi win 10 da da geçerli oluyor genelde.


  • vincenzo  (20.10.19 23:03:40) 
vincenzo'nun dediğini yapabilirsin. win7 lisansı kurulum sonrası win10'u etkinleştiriyor. Tabii aynı key birkaç defa kullanılmamışsa. Kullanılmışsa dahi Microsoft'u telefonla arayarak etkinleştirebilirsin. Win10 için ayrıca para vermene gerek yok yani.


  • bluemax  (21.10.19 16:36:27 ~ 28.09.21 10:30:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.