[]

son dönem amiral gemisi telefonlardan

kamera performansı en iyi ve batarya&şarj ömrü en uzun olanları hangileri? iphone 11 pro en iyisi gibi duruyor her ne kadar iphone sevmesem de. leica kameradan dolayı huawei'ye de aklım gidiyor bir android kullanıcısı olarak ama huawei ile ilgili (detayını çok da bilmediğim) son dönem çıkan olaylardan ötürü çekingenim.

türkiye'de yaşamadığım için fiyat/performans oranını dolar üzerinden değerlendirebilirsiniz.


 
maalesef son huawei telefonlarda google ambargosu var.
her ne kadar kırılı edilir olsa da ilerleyen dönemde harici servisler bloklayabilir.
bunun temel sebebi piyasa liderliğine koşarak ilerlemesi tabi ki.

samsung teknoloji olarak tepe seviyede apple dan ileride hep. üst seviye cihazlarda stabilite sorunu da olmuyor pek.

burada naçizane tavsiyem telefonda ihtiyaç duyacağınız depolama alanını belirlemek üzerine olur. sistem özellikleri aynı telefonu hiç kullanmayacağınız bir hafıza eklemesi yüzünden 100-150$ pahalıya almanın anlamı yok.
  • angelofdeath  (20.10.19 18:18:54) 
@angelofdeath açıkçası etrafımdaki hiçbir samsung kullanıcısı 2 yıldan sonra telefonundan hala memnun olduğunu söylemedi ve samsung'a karşı bir antipatim var :') ben çoğu zaman aldığım telefonu en az 3 yıl kullanıyorum.

şu an önceliğim kamera ve batarya. arayüzden ödün vermeye de razıyım. bulunduğum yerde simlock sistemi var. iphone'u unlocked alabiliyorum ama samsung'u sipariş etmem gerekiyor ve o durumda garanti şartları ve taksit seçenekleri nasıl emin değilim (ikna olursam araştıracağım).

inceleme videolarında da kamera olarak iphone daha iyi görünüyor. bilemedim :/
  • kozmosta bir nokta  (20.10.19 19:14:32) 
Samsung s7 aldım 2016 sonunda 3 senedir 1 defa donmadı ve res atmadım alete. Samsung son dönem yazılım ve işlemci optimizasyonunu halletmiş kaldı ki huawei dahil ozellikle video performansinda eline su dokebilen üretici yok.

Iphone artık geriden takip ediyor piyasayi, 10 15bin liralara cihaz satıyor türkiye'de. Son dönem bir kısım indirime gitti neyse ki. Amiral gemisi için aceleniz yoksa 5g modeme ve modemin işlemci entegrasyonunu bekleyin. Yavas yavas 5gli aletler sürülüyor keza. Yurt dışındaysanız 5g'ye türkiye'den evvel geçersiniz. Şu ara kamera kompartımanında yeni sensörler geliştirildi, samsung 108 mp isocell 1/1,33 inclik devasa bir sensör geliştirdi yakin zamanda kullanılmaya başlanacak. Yine samsung'un geliştirdiği ve su ara xiaomi note8pro'da kullanılan 64mp'lik quad layer dedigimiz 16 mp cıktı veren kameralar kullanıma sunuldu; 1/1,7 inclik devasa sensörler üzerinden yapılanıyor süreç. samsung amiral gemilerinde 1/2,55 inçlik kamerasıyla s7den beri piyasada hatri sayılır basarilara imza atti. Huawei de mate30 pro ile gayet iyi bir makine ortaya koydu yine 1/1,7 inc sensörlü ana kamerasıyla. Nispeten gelistirilen kısım ise ultrawide kamerası su an rakipsiz huawei'nin. 1/1,54 inclik 1,8 diyaframlı. Tabi huawei'nin oyuncak kısmında bir de zoom yetenegi ve kameranin crop başarısı da yadsınamaz. P30 pro görüntü kaybi yasatmadan5x zoom ile güzel bir oyuncak sunuyor.

Benim tavsiyem bir kısım daha bekleyin aceleniz yoksa ya da alın aklınıza yatanı 2 sene sonra değiştirirsiniz zaten Tr gibi sürekli parasi deger kaybeden bir ulkede degilseniz.
  • karacigerim vur kadehlere  (20.10.19 20:07:46 ~ 20:08:36) 
Videoda bence en iyisi Samsung
Fotoğraf için huawei ve xiaomi güzel.
Batarya olarak üçüde genel olarak iyi. Yazılım olarak xiaomi önde gibi Huawei de iyi ama ambargo yerse uyum süresinde sıkıntı çıkabilir uygulamaları entegre etmede. iPhone da bataryalar genel olarak iyi değil gibi ancak 8 den sonraki modellerle ilgili hiç fikrim yok.
  • Topalordek  (20.10.19 20:14:28) 
@karacigerim vur kadehlere, bu bahsettiğiniz değişikliklerin olduğu cihazlar en erken önümüzdeki yıl sürülür piyasaya diye tahmin ediyorum doğru mudur?


  • kozmosta bir nokta  (20.10.19 20:14:58) 
huawei kısmında sadece mate 30 pro sıkıntılı şu an. p 30 pro veya mate 20 pro gayet güzel telefonlar.
ha ben olsam oneplus 7 pro alır geçerdim.

  • papuayenigine02561  (20.10.19 20:57:27) 
@kozmosta bir nokta: muhtemelen 2020de sürerler piyasaya, yeni s serisinde samsung'un kamera kompartımanında yeniliğe gidecegini tahmin ediyorum çünkü 1/2,55 lik sensör hala taş gibi olsa da eskidi. 5gli aletler ise sürülüyor zaten piyasaya ama türkiye'de satış yok sizin olduğunuz ulkede satılıyor olabilir. Mate30 pro 5g versiyon sanırım su an kamera yönünden en tatmin edici cihaz fakat google play hizmetlerini alip almayacağı belirsiz.


  • karacigerim vur kadehlere  (20.10.19 21:35:29) 
Yazılım desteği ve şarj vs. açısından oneplus iyi durumda gerçekten arayüz akıcı. Android 10 ile birlikte daha da güzel oldu.
Tek negatif yanı işletim sistemi popüler uygulamalar dışındaki uygulamalara biraz agresif davranıyor

  • milletin efendisi olmaya gelen adam  (21.10.19 01:14:02) 
Oneplus bi arkadaşta vardı sanırım. Kamerasından ve arkaya attığı sahte blurdan aşırı nefret ediyorum ben :')


  • kozmosta bir nokta  (21.10.19 11:23:35 ~ 11:23:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.