[]

AKUT mu AFAD mı?

Şimdi ben genel olarak yardım etmeyi seven bir insanım.

Hazır çalışma vakitlerim de bu yardım işleri için uygunken, böyle bir organizasyona dahil olayım dedim.

Özellikle İstanbul depreminde sağ kalırsam insanlara yardımcı olmak istiyorum.

Günlük akışta da "Şurada şu olay oldu, burada yardıma ihtiyaç var" vb gibi durumlar için de vaktim uygun durumda.

Bu derneklerin eğitimlerine vb katılan var mı aranızda? Hangisine başvurayım?

Afad başvuruları pek sallamıyor gibi şeyler duydum, doğru mu acaba?

Lokasyon: İstanbul

 
Tabii ki AFAD. Bu işin mutfağı AFAD zaten.


  • eymed  (20.10.19 17:03:45) 
akut tabi ki. afad ne allasen


  • faaip de oiad  (20.10.19 17:23:57) 
bu sene içerisinde afad'ın olay üstündeyken çok yakınında olma fırsatım oldu ne yazık ki. organize çalışıyorlar, kendini yapacağı göreve adamış insanlardan oluşuyorlar ama tamamen devlet güdümündeler ve gerektiğinde siyasi hareket ediyorlar. içişleri bakanlığına bağlı oldukları için çok yadırgamadım ama akut gibi bağımsız bir dernek değiller, onu belirtmek için söyledim. afad biraz daha memur zihninde hareket ediyor, akut ise daha esnek.


  • Bruce  (20.10.19 17:38:48) 
Ben buradan AKUT hakkında olumsuz bir şey diyemem. Zaten AKUT bakanlar kurulu tarafından kamu yararına çalışan bir dernek olarak ilan edilmiş bir kuruluş. Ayrıca dernekler kanunu'na tabidir. Dernek statüsündedir. AFAD'a gelirsek, AFAD içişleri bakanlığına bağlı resmi bir kuruluştur. Türkiye'de 81 ilde ve binlerce ilçede AFAD'ın örgütlenmesi mevcuttur. İmkan, personel ve gönüllü sayısı, teçhizat ve profesyonellikte AFAD diğerlerinden kıyaslanamayacak derecede üstündür. AFAD devletin bir kurumu olduğu için devlet güdümündedir zaten olması gerekende budur. Ayrıca her devlet kurumu gibi devlet poltikasına göre hareket eder.


  • eymed  (20.10.19 17:53:30) 
Aynı soruyu 10 sene önce sorsan AKUT derdim ama AKUT'un içine ettiler maalesef. Kendileri etmedi, dış müdahaleler diyelim. Nasuh Mahruki'nin konu hakkındaki demeçlerine bakabilirsin.

Ezcümle bugün için konuşacak olursak AFAD derim.
  • halitkin  (20.10.19 20:00:05) 
akut bence.
itfaiyede bile olmayan ekipmanla, kaza geçirmiş çok ürkek bir hayvanı saatlerce uğraşıp, imkansız gibi görünen bir yerden çıkardıklarını biliyorum. bir of demez mi insan. gönüllü ve pek çok kişi için anlamsız görünebilecek bir işte nasıl bir görev bilincidir demiştim.

(olay birkaç hafta önce oldu.)
  • not dark yet  (20.10.19 21:14:08 ~ 21:14:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.