[]

bes ile para biriktirmek?

bes tam olarak nedir? en net tanımı? şimdi ben ayda 1000-1500 tl gibi bir rakam kenara koyuyorum ama bazı arkadaşlarımın bna ayda 200-300 tl yatırdığını duydum. az çok bilgim var ama net bilmiyorum. daha önce otomatik katılım ile dahil edilmiştim ama iptal ettim. şimdi ben buna dahil olup ayda 250 tl gibi bir rakam yatırsam ileride tam olarak ne işime yarayacak? mesela 3 sene sonra diyelim yatırdığım parayı tam olarak geri alabilir miyim? faiz falan ya da devlet desteği oluyor mu? ya da nihai amacı nedir?




 
devlet %25 mi ne katkı payı veriyor. para biriktirmeyi bilmeyenler için güzel bi sistem. bilenler için değil. sen para biriktirebiliyorsan besi boşver bence. biriktirmek istediğin parayı her ay düzenli olarak %50 altın %50 dolar yap uzun vadede daha kârlı olur.


  • tabii lan manyak mısın  (20.10.19 07:30:20) 
Her ay belli bir miktar para yatırıyorsunuz. Sizin yaptırdığınız tutarın %25i kadar da devlet yatırıyor. Sistemde 10 yıldan az kalmanız ve yaşınızdan önce çıkmayı talep etmeniz halinde bir miktar kesinti yapılarak paranızı iade alabiliyorsunuz.
Şartları sağladığınız ise birikiminizi ya aylık maaş olarak ya da topluca geri alabiliyorsunuz.
Sisteme yatırdığınız parayı da çeşitli şekillerde değerlendirebiliyorsunuz. Mesela benim birikimlerimin bir kısmı altında bir kısmı dövizde bir kısmı da karışık fon sepetinde duruyor.

Ben hep genelde minimum primleri yatırdım. Sisteme 45 lira ile girdim şimdi 300 ödüyorum. (minimum üstündeyim) kredi kartına otomatik ödemeye bağladım, prim ödediğimi farketmiyorum bile.
  • balik kraker  (20.10.19 08:41:11) 
Şimdi aklıma geldi baktım. Sistemde gelecek ay 10 senem doluyor ancak yaşı bekleyeceğim. Bu şekilde ödeme yapmaya devam edersem emeklilik hakettiğimde eline 160 bin TL geçmesini öngörüyor sistem. En azından standart bir araba parası biriktirmiş oluyorum böylece farkına bile varmadan. Çünkü kredi kartı her ay bir şekilde ödeniyor. Sistemdeki paramın tamamını altına yatırsaydım daha da kazançlı olurdu bence. Ben memnunum.


  • balik kraker  (20.10.19 08:53:54) 
Para biriktiren biriysen her ay bes kesintisi yerine parayla gram altın al bankadan. Çok daha karlı olacaktır. Zaten TL sürekli değer kaybediyor. Çok bir manası yok o %25in o yüzden


  • westblack  (20.10.19 09:06:14) 
Kısa vadeli düşünüyorsan zaten devlet katkısı falan yalan.
Eğer uzun vadeli düşünüyorsan da diğer yatırım araçları daha karlı ki bunu 10 senedir ödeyenler de söylüyor..
Bu sebeple amacın hem yaptırım hem birikim diye düşünüyorum ve %50 dolar+%50 gram altın ile kolaylıklar diliyorum..
  • 2 tostos turan  (20.10.19 09:41:27) 
sakın sakın hic bulasma. teyzem 20 yil bu isi denedi bi halta yaramadi ben de 4 yildir icindeyim bin pismanim. altina yatirsam cok daha fazla getirisi olurdu.
kazanci getirisi cok az. hic bulasma.
hisse islerinden cakmiyorsan git altin al daha karli. en azindan istedigin zaman bozarsin.
ben de besten cikacagim ama cikamiyorum cunku para kesiyorlar.
  • turbo sadık  (20.10.19 10:02:56) 
Uzun vadeli düşünüyorsan BES risksiz karlı bir yatırım. Ayırca deviet %25 destek veriyor bence çıkma devam et. BES dışında Borsa veya altın tavsiye edebilirim ancak döviz riskli olduğu için tavsiye etmiyorum. NOT: 20 yıl önce BES yoktu :)


  • eymed  (20.10.19 16:26:06 ~ 16:27:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.