[]

Fiber internet tavsiyesi

Biliyorum yüzlerce kez sorulmuştur fakat taşınma telaşından detaylı araştırma için zaman bulamıyorum.
Turk.net kullanıcısıydım(100mbps 75tl), gayet de memnundum fakat taşındığım binada ttnet fiber var. Daire içine kadar getirmişler fakat Ttnetten gelen adamların önerdiği tarife 8mbps 80küsür lira. Şaka gibi.
Millenicom’u aradım, modem kiralama işi biraz saçma geldi. 5 sene kullanıp her ay 9tl modem parası verip hala sahibi olamayacakmışım.
1- Ttnet fiber altyapısı kullanan tavsiye edebileceğiniz bir iss var mıdır? Hız ve ücret olarak turknet ayarında.
2- turknet modemim zte zxhn h267n modemi fiberle kullanabilir miyim?
3- apartmanda superonline fiber altyapısı var ise uygun bir tarife var mı?

Torrent kullanıyorum ve online battlefield 4 oynuyorum. Bir de ttneçiler, bizim altyapıyı kullanan diğer iss’ler ile anlaşma yok, bağlatamazsın dediler. Zarf mı atıyorlar?

Okuyup yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkürler.

 
netspeed'e bak bir. Onun dışında türksat varsa uydunet düşünebilirsin.


  • westblack  (19.10.19 18:30:53) 
vodafone ve millenium ile ortak kullanabiliyorlar galiba. arayıp sorun. superonline'a ben pek bulaşmazdım çok pahalı yaptılar ama tttnet'ten yine uygun olabilir çünkü ttnet fiyat politikası saçma sapan.
taahhüt vermeden elli kere düşünün zor iş.

  • ozdek  (19.10.19 18:31:44) 
iss önerisi yapamayacagim ama modem kiralama isi neden sacma olsun ki? zaten sözlesme yapacaksiniz büyük ihtimalle senelik olacak. ayda 9 tl yilda 108 yapar, 5 yilda 540 tl yapar. orta modem parasi zaten. her sene daha iyi modeme gecis yaparsiniz bu sayede.


  • duygusuzromantik  (19.10.19 18:53:28) 
Netspeed tarifleri mantıklı duruyor. Onlarla da sözleşme yapıp apartmana bağlayamazlar ise(ttnetçilerin dediği üzere) taahhüt derdi çıkar mı başıma acaba? Yoksa hizmet verememe durumunda sorunsuz iptal olur mu?
2. Seçenek dediğiniz gibi superonline gibi duruyor.
@duygusuzromantik ederi 400-500 tl olan bir ürün için o parayı verdikten sonra kiracı değil mal sahibi olmayı bekliyor insan. İşin garibi, modem yurtdışından geliyor diyen millenicom müşteri temsilcisine modemi ben alayım dediğimde, yok illa bizden kiralayacaksınız demesi.
  • ben hastayim  (19.10.19 20:33:01) 
@ben hastayim

bakis aciniz yanlis aslinda.

ekonomik degerine birazdan girecegim ama modemi kiralama yoluna gitmeleri cok büyük oranda net konusunda sistem güvenligi. kesin konusamiyorum elbetta baska nedenler olabilir.

ekonomik olma ihtimali var ama bu "bizi kaziklayacaklar" degil cogu zaman söyle isler, sirketin kiraladigi net hatti 1000 kisilik ise 1000 modem alip parasini veriyor cünkü türkiyede cogu kisi modeme para vermek istemiyor. sirket tarafindan verilsin istiyor.

ben oyumu güvenlikten yana kullaniyorum ama kesin emin degilim elbette.

her seyi kenara koyarsam, dedigim gibi ama 400-500 tl lik yatirimdan daha mantikli 9 tl lik aylik kiralama, bu sayede zaten kullanim ömrü 4-5 senelik cihaza yatirim yapmayacaksiniz ayni kullanim süresince. dersiniz modemi daha uzun kullanabilirim diye ama sanmiyorum.

bence bu islere cok takilmayin derim.
  • duygusuzromantik  (19.10.19 20:40:33) 
bu şartlarda sevmesem de düşünmeden ttnet'e geçin...


  • alicandan  (19.10.19 23:05:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.