[]

USB portları kapalı bilgisayarın USB-C'den şarj olması

merhaba,

Kısa ve öz soru şu: usb portları kapatılmış bilgisayar USB-C portundan şarj olur mu?

Detaylı soru ise, hem Dell Latitude iş bilgisayarı hem de MacBook Air kullanıcısı olmam ve sürekli seyahat etmem nedeniyle artık şarj aleti taşımaktan bıktım ve zolt diye bir şey aldım. Cihazda bir tane yüksek (60W) USB type A çıkışı var, bilgisayar şarjı buradan yapılabiliyor.

www.hepsiburada.com

şimdi alet çok güzel, macbook, telefon vs şarj ediyor ama Dell bilgisayar için elimde usb çıkışlı kablo yok, ki hantal şarj aleti asıl buna ait. Bunun için bir çözüm bakıyorum, bilgisayarda USB-C portu var ama şarj için açık mı emin değilim. Aliexpress'ten Dell şarj ucu çıkışlı USB-C kablosu sipariş verdim ancak bunu da USB type A'ya çevireceğim, burada da akım fazla gelir mi sorusu geliyor aklıma. Ya da farklı bir şekilde nasıl çözerim bir yolunu arıyorum..

 
şurada 60w ile birisi şarj etmeye çalıştığını söylemiş ama yeterli gelmemiş (65watt)

pc modeli ve usb type c charging kelimeleri ile googlelarsanız sonuç çıkar diye tahmin ediyorum.
  • mattiadestro  (19.10.19 17:31:44) 
laptopta usb-c girisi olmasi oradan sarj olabilecegi anlamina gelmez. eger laptop'un ayri sarj girisi varsa %90 usb-c'den sarj olmaz.

usb-c'yi usb-a'ya cevirirsen o cevirici yuksek akimi kaldiramayabilir dedigin gibi ve yangin cikma ihtimali var.
  • crucio  (19.10.19 18:18:03) 
dell'lerde bulunan usb-c girişlerinden şarj olabildikleri yazıyor, kız arkadaşımda da Dell'in yine iş bilgisayarı farklı modeli var, onda direkt şarj girişi gibi gösteriyor hatta ancak dediğim gibi mesele usb portları kapalı olduğu halde şarj olmaya devam eder mi.

Diğer endişem de çeviricinin sıkıntı çıkarması, bu yüzden bu akımı kaldırabilecek bir çevirici arıyorum. aslında imkansız değil, bu adaptörün normalde usb type a uçlu laptop kabloları varmış ama üretim durduğu için onu bulmak imkansız.
  • dysbaricosteonecrosis  (19.10.19 19:01:20) 
herhangi bir type-c sarj aletini(macbook icin olur, telefon icin olur farketmez) bilgisayara tak, eger type-c'den sarj olma ozelligi varsa, sarj oluyor uyarisi alirsin. macbook zaten direk sarj eder. telefon sarj aletinin gucu az gelecegi icin, sarj oluyor olarak gozukur ama cok cok yavas sarj eder, hatta kablo takilirken kullanirsan sarji azalmaya devam eder. ama gece kapali olarak tutarsan sabaha sarj oldugunu gorursun.


  • crucio  (19.10.19 20:43:22) 
Sonucu bildiriyorum benim gibi arayan olursa diye, Anker'ın bir ucu USB Type-A diğeri Type-C kablosunu aldım, kabloda güç değeri yazmıyordu ama ultrabook veya macbook şarjı için kullanılabilir diye belirtiyordu. Evet iki cihazın da portları kapatılmış olsa da güç alıyor, güce takılı işareti var ancak Dell'e ait olan 3. parti şarj aletlerini desteklememe kıllığı nedeniyle için bataryayı şarj etmiyor. Muhtemelen sadece gücü alıyor. Yine de yeterli olabilir şimdilik.

Bir de aliexpress'ten USB Type-C to Dell şarj kablosu aldım, gelince onunla deneme yapacağım. Azmettim kurtulacağım adaptör taşıma derdinden.

@crucio güzel öneriymiş, hiç aklıma gelmemişti, teşekkürler.
  • dysbaricosteonecrosis  (20.10.19 00:51:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.